record automatische Türsysteme nl

Waterbestendige deuren

Duurzame werking in vochtig milieu

In situaties waarin damp, hoge luchtvochtigheid, water of andere vloeistoffen een grote rol spelen worden extra eisen gesteld aan de aanwezige materialen en ruimte scheidende elementen. Hoge eisen, gerelateerd aan hygiëne en extreme omstandigheden, vragen om speciale oplossingen.

Een automatische deur die in zo’n milieu is geïnstalleerd dient aangepast te zijn om een duurzame operatie te kunnen garanderen. Men bereikt dit door toepassing van de op Nederlandse grond ontwikkelde – waar anders dan in dit waterland – unieke waterdichte IP 67 deuraandrijving. De IP 67 beschermingsgraad tegen vocht houdt in dat er geen water indringing plaatsvindt wanneer deze ondergedompeld is, welke getest is voor de duur van 30 min op een diepte van 1 meter.

Automatische deuren voor de jacht- en botenbouw

Wanneer bijvoorbeeld onze ranke en tegelijkertijd solide deuren, inclusief de unieke automatische waterdichte STA 20 IP67 schuifdeuraandrijving, toegepast worden als toegangsoplossingen in een jacht; combineert men hoogstaande techniek met een bijzondere esthetiek. Menig jachtenbouwer kent reeds de toegevoegde waarde in de vorm van design, gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en duurzaamheid.

Duurzame werking in vochtig mileu

De DUO-uitvoering bestaat uit een motor inclusief besturing en een motorslot. Beide componenten zijn verwerkt met elk een aparte roestvrijstalen kast en speciale waterdichte afsluitingen. Dit zorgt ervoor dat de motor en besturing nooit in aanraking kunnen komen met vocht of water. Dit is getest tot een luchtdichtheid van maar liefst 2 bar!

Veilige werking in extreme omstandigheden

De motor kan geleverd worden met een interne remmagneet. Deze zorgt er voor dat de motor in een open- en dichtstand blokkeert. Hiermee wordt het spontaan openschuiven van de deuren - bij ‘onbedoelde’ bewegingen zoals bij een stevige deining of golfslag - voorkomen.

Vele toepassingsmogelijkheden

Deze krachtige en waterdichte state-of-the-art motor is speciaal ontworpen voor toepassingen in ruimten met een hoog vochtgehalte. Deze nieuwste generatie aandrijving is uitermate geschikt voor de jachtbouw, cruiseschepen, kassenbouw, boerderijstaldeuren, grote lineaire magazijndeuren, keukens, abattoirs, etc. Door de verschillende uitvoeringen van de record STA-20 IP67 aandrijving is deze zeer flexibel en breed inzetbaar. Met de voor record typische fluisterstille werking en betrouwbare kwaliteit behoren wij met onze innovatieve record oplossingen tot de top van de markt.

record biedt naast de oplossingen voor lineaire en telescopische schuifdeuren ook draaideuraandrijvingen met een IP 67 klasse waterdichtheid.

Verwante producten

Waterdichte schuifdeuraandrijving record STA 20 IP67 – Deze krachtige en waterdichte state-of-the-art motor is speciaal ontworpen voor toepassingen in ruimten met een hoog vochtgehalte. Deze nieuwste generatie aandrijving is uitermate geschikt voor de jachtbouw, cruiseschepen, kassenbouw, boerderijstaldeuren, grote lineaire magazijndeuren, etc. 

Modulaire deursystemen voor cleanroom-toepassingen - Het K deursysteem voor vochtige ruimtes is gebaseerd op de één-vleugelige (K1) en twee-vleugelige (K2). Dit spatwaterdichte model van de deurvleugel is bestand tegen vochtigheid, door middel van de gebruikte materialen. 

Modulaire deursystemen voor cleanroom-toepassingen - record CLEAN is de aanduiding voor een modelserie van automatische deuren die worden ingezet indien duidelijk omschreven eigenschappen vereist zijn.

De basis van de record CLEAN-serie wordt gevormd door de deuren K1 als enkelvleugelige schuifdeur en K2 als dubbelvleugelige schuifdeur. Deze deuren zijn bij de materiaalkeuze in de deurbladkern en het oppervlak evenals de vormgeving van het kozijn en het afdichtingssysteem op velerlei wijze combineerbaar en daarmee geschikt voor allerlei toepassingen.

Loading...