record automatische Türsysteme nl

Stralingswerende deuren

Automatische stralingswerende deuren

Stralingswerende deuren worden toegepast in ruimtes waar met bepaalde - voor mens en dier schadelijke – straling wordt gewerkt. Deze stralingsdichte ruimtes zijn te vinden bij (farmaceutische) laboratoria, ziekenhuizen en bepaalde industriële faciliteiten, maar ook bijvoorbeeld bij een dierenarts- of tandartspraktijk. Men kan dan denken aan ruimten voor bijvoorbeeld MRI-scans, Pet-scans en röntgenonderzoek.

Een stralingswerende deur kenmerkt zich door zijn loden inleg waardoor de doorgang van radiatie geblokkeerd wordt. Ook dient het kozijn voorzien te zijn van een loden inleg, ter voorkoming van 'stralingslekkage'.

Automatische en handbediende deuren met loodinleg

Op basis van de record CLEAN-serie, die gevormd wordt door de hermetisch sluitende schuifdeuren, zijn allerlei uitvoeringen met stralingsbeschermende  eigenschappen mogelijk zoals een schuifdeur met lood-raam (record CLEAN K3-Pb) in handbediende en automatische versies.

The CLEAN-Pb serie biedt bescherming tegen elektronen-, röntgen- en gammastraling conform DIN 6834 en kenmerkt zich door de toepassing met loodinleg in het hele deurblad, de binnenzijde van de omrandingsprofielen en de kozijnen. Deze stralingsdeuren kunnen met loodequivalenten in stappen van 0,5 mm worden gekozen als enkele of dubbelvleugelige schuifdeur.

Verkrijgbare eigenschappen:

  • Hermetisch sluitend
  • Hygiënevriendelijk oppervlak
  • Geluiddempende deurbladkern
  • Stralingsinleg in uiteenlopende loodequivalenten
  • Waterbestendige materialen voor de toepassing in vochtige ruimten
  • Brandwerende functie

Verwante producten

Automatische draaideur in stalen afwerking - Bij het CLEAN draaideursysteem DST bestaat het deurblad evenals alle zichtbare delen uit roestvrij of gegalvaniseerd staal.

Modulaire deursystemen voor cleanroom-toepassingen - record CLEAN is de aanduiding voor een modelserie van automatische deuren die worden ingezet indien duidelijk omschreven eigenschappen vereist zijn.

De basis van de record CLEAN-serie wordt gevormd door de deuren K1 als enkelvleugelige schuifdeur en K2 als dubbelvleugelige schuifdeur. Deze deuren zijn bij de materiaalkeuze in de deurbladkern en het oppervlak evenals de vormgeving van het kozijn en het afdichtingssysteem op velerlei wijze combineerbaar en daarmee geschikt voor allerlei toepassingen.

Automatische schuifdeur met inlaatkozijn - Op basis van het niet hermetisch sluitende standaardmodel CLEAN K1-na, integreren wij een inlaatkozijn in het sluitsysteem van de deur. Ook dit model K3 is verkrijgbaar met verschillende opties en beschermende eigenschappen.

Loading...