record automatische Türsysteme nl

Inbraakwerende deuren

Bescherming tegen inbraak & meer conform WK2 en WK 3 (RC2 en RC3)

Entrees en doorgangen hebben sinds oudsher multifunctionele eigenschappen. Deuren en poorten boden toegang, maar ook bescherming tegen invloeden van buitenaf zoals het weer, stof en ongenode gasten in de vorm van wilde dieren of kwaadwillenden. Kortom: zij boden geborgenheid en creëerden een afgeschermde intieme omgeving.

De trend in de hedendaagse architectuur is de nadruk op automatisering, gebruiksgemak, esthetiek en transparantie. Daarbij dienen de doorgangen onder andere geschikt te zijn voor variërende toegangsstromen en effectieve thermische isolatie, maar dienen zij ook bescherming te bieden tegen inbraak en vandalisme.

Inbraakwerende deuren & poorten

De hedendaagse deuren en poorten bieden nog steeds bescherming tegen externe factoren en dus ook tegen onrechtmatige toegangsverschaffing. In het Bouwbesluit over gevelelementen staat gesteld dat deze minimaal inbraakwerend moeten zijn volgens klasse 2 van NEN 5096. De beschermingsklasse tegen inbraak geldt voor zowel publieke als private gebouwen.

Inbraakwerende automatische schuifdeuren

Record heeft voor alle gebruikers - die hogere eisen stellen aan de inbraakwerendheid, maar de comfortabele bediening en het ranke ontwerp van onze standaard automatische schuifdeuren willen behouden - de Record SAFECORD 20 ontwikkeld. Door het pakket van inbraakwerende eigenschappen biedt dit systeem voldoende weerstand tegen een gelegenheidsinbreker om hem van de poging te weerhouden of hem lang genoeg te vertragen zodat de hulpdiensten kunnen ingrijpen voordat hij binnengedrongen is.

Hoge weerstandsklasse door onder andere inbraakwerend & slagwerend glas

Kenmerkend is dat de veiligheidsverhogende modificaties compleet in het systeem geïntegreerd zijn, waardoor er visueel geen verschil merkbaar is. Tevens geldt dat bij onze inbraakwerende deuren, net als bij al onze andere deursystemen, de deur volledig vergrendelbaar is middels één druk op de knop van de multifunctionele programmaschakelaar BDE-D. Deze inbraakwerende deuren zijn voorzien van inbraakwerend glas met slagwerende eigenschappen. Bij dit veiligheidsisolatieglas 3.3.4 / 9 / 3.3.2 is het binnen- en buitenblad gelaagd en voldoet deze aan de hogere weerstandsklasse. Daarbij is het loopwerk met 6 metalen anti-uittilblokken gemodificeerd en van een elektromechanische meerpuntsvergrendeling (MPV) voorzien. Daarnaast zijn de blendeprofielen voorzien van doorboorbeveiliging en de vaste zijlichten, deurvleugels en sluitranden zijn allen structureel versterkt.

Indrukwekkend duo: Inbraakwerend én Isolerend

Ook de uiterst duurzame Record THERMCORD die onder andere over bijzonder warmte-isolerende eigenschappen beschikt kan voorzien worden van de meerpuntsvergrendeling (Record THERMCORD RC 2 / WK 2 en THERMCORD RC 3 / WK 3 wat de inbraakwerendheid aanzienlijk verhoogd.

De Record SAFECORD 20 is gecertificeerd als inbraakwerend op Weerstandsklasse 2 (WK2), volgens NEN 5096: 2012 (EN 1627: 2011) afgegeven door SKG-IKOB.

Verwante producten

Inbraakwerende automatische schuifdeuren conform SKG WK2 – De record SAFECORD20 is speciaal ontwikkeld voor situaties waar hoge eisen worden gesteld aan de inbraakwerendheid van de toegang van een pand. Ondanks dat de SAFECORD20 voldoet aan de gestelde eisen en normen, blijft de elegante uitstraling en de gemakkelijke bediening van een klassieke lineaire automatische schuifdeur behouden.

Inbraakwerende schuifdeuren met hoge thermische, geluidwerende en weerbestendige waarden

record introduceert de vernieuwde record THERMCORD+ RC 2 / RC 3; een superieur schuifdeursysteem dat andere systemen ver achter zich laat. Het geavanceerde ontwerp – met unieke en niet eerder gecombineerde eigenschappen - maakt een verrassend brede en multifunctionele inzetbaarheid mogelijk. Al deze innovaties en eigenschappen zijn - met dank aan het record R&D Team - samengebracht in een rank en elegant ontwerp en daarmee geheel passend in het record portfolio.

De record THERMCORD RC 2 / RC 3 is hiermee de ideale toegangsoplossing voor elke entree. Deze automatische schuifdeur biedt een effectieve bescherming tegen inbraak en zorgt voor vermindering in uw verwarmings- en klimatiseringskosten dankzij de efficiënte, energiebesparende eigenschappen.

Inbraakwerende automatische roldeur - De record MINIROLL is een inbraakwerende automatische roldeur die effectieve bescherming biedt voor ramen, entrees en passages. De standaard uitvoering is voorzien van stalen platen, waarmee beschermingsklasse RC2 / WK2 wordt verkregen. De record MINIROLL is eenvoudig te installeren en doordat zijn aandrijving volledig geïntegreerd is in de behuizing is het gebruikersgemak, het beveiligingsniveau en inbraakwerend vermogen aanzienlijk verhoogd. 

Alle producten van record

Klik hier om direct door te gaan naar alle Record producten.

Loading...