record automatische Türsysteme nl

Hygiënevriendelijke deuren

Hygiëne-eisen en deuren

In tal van bedrijven en industrieën is een hogere behoefte aan hygiënevriendelijke oplossingen. In de horeca en voedselverwerkingsindustrieën zijn de hygiëne-eisen vanzelfsprekend zeer hoog. Dit geldt ook voor de zorg, laboratoria en medische centra. In situaties waarin veel mensen bij elkaar komen en bijvoorbeeld de sanitaire voorzieningen worden gedeeld is goede hygiëne een belangrijke factor. Uiteraard gelden er voor verschillende situaties verschillende gradaties aan hygiënevoorschriften en wensen.

record biedt een bewonderenswaardig scala aan oplossingen die bijdragen aan de hygiëne door middel van het behouden van- en of faciliteren in het verkrijgen van een smetteloze omgeving.

Alleen al door gebruik van slimme sensoren voorkomt men besmettingen en bacteriële overdracht; een deur die automatisch opent verbetert de hygiëne en vermindert de noodzaak voor reiniging. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor onze Magic-switch; een contactloze knop die bij een simpel handgebaar de deur voor u opent.  

Ook de afwerking van een deur draagt bij aan een reine omgeving. Hiervoor heeft record deuren ontwikkeld met vlakke en afgeronde oppervlakken, zodat vuil zich niet kan hechten in naden en hoeken. Ook de keuze van de gebruikte materialen draagt bij aan de onderhoudsvriendelijkheid en hygiëne zoals bijvoorbeeld de inzet van deuropeners die vervaardigd zijn van antimicrobiële materialen.

Speciale deuren voor de toepassing onder cleanroomvoorwaarden

In medische inrichtingen is dit vaak het geval in operatiekamers waar onze deuren door de hermetische sluiting en de eenvoudige reinigingsmogelijkheid helpen om een steriele omgeving in stand te houden. De hermetisch sluitende schuifdeuren worden aangeboden in een enkel- en dubbelvleugelige uitvoering.

Standaard zijn onze deuren uit de CLEAN serie bekleed met hogedruklaminaat (HPL). Dit robuuste en onderhoudsvriendelijke materiaal is verkrijgbaar in tal van kleuren en decors en biedt daarmee alle mogelijkheden om de deuren harmonisch in het geheel te laten passen of juist contrastrijke accenten te plaatsen. Andere opties zijn rvs, verzinkt plaatwerk, glaselementen in verschillende dimensies en zelfs uitvoeringen in volledig glas.

Verder wordt het programma aangevuld met elegante, ruimtebesparende telescopische schuifdeuren en enkele of dubbele draaideuren voor het geval dat naast de doorgang niet voldoende ruimte over is voor de plaatsing van schuifdeuren.

Met de record dochteronderneming KOS Spezialtüren GmbH uit Duitsland kunnen wij een omvangrijk assortiment deuren uit eigen productie aanbieden voor een breed spectrum van behoeften. De basis van de record CLEAN-serie wordt gevormd door de deuren K1 als enkelvleugelige schuifdeur en K2 als dubbelvleugelige schuifdeur. Deze deuren zijn bij de materiaalkeuze in de deurbladkern en het oppervlak evenals de vormgeving van het kozijn en het afdichtingssysteem op velerlei wijze combineerbaar en daarmee geschikt voor allerlei toepassingen.

Verkrijgbare eigenschappen:

  • Hermetisch sluitend
  • Hygiënevriendelijk oppervlak
  • Geluiddempende deurbladkern
  • Stralingsinleg in uiteenlopende loodequivalenten
  • Waterbestendige materialen voor de toepassing in vochtige ruimten
  • Brandwerende functie

Verwante producten

Automatische draaideur in stalen afwerking - Bij het CLEAN draaideursysteem DST bestaat het deurblad evenals alle zichtbare delen uit roestvrij of gegalvaniseerd staal.

De record CLEAN T2-A telescopische schuifdeuraandrijving voor cleanroom toepassingen – Met de record CLEAN wordt een modelserie van automatische deuren aangeduid welke ingezet worden in situaties waar specifieke eigenschappen vereist zijn. Denk hierbij aan vrijwel alle behoeften in ziekenhuizen, artsenpraktijken en andere inrichtingen met strenge hygiënevereisten. 

Modulaire deursystemen voor cleanroom-toepassingen - record CLEAN is de aanduiding voor een modelserie van automatische deuren die worden ingezet indien duidelijk omschreven eigenschappen vereist zijn.

De basis van de record CLEAN-serie wordt gevormd door de deuren K1 als enkelvleugelige schuifdeur en K2 als dubbelvleugelige schuifdeur. Deze deuren zijn bij de materiaalkeuze in de deurbladkern en het oppervlak evenals de vormgeving van het kozijn en het afdichtingssysteem op velerlei wijze combineerbaar en daarmee geschikt voor allerlei toepassingen.

Automatische geluidswerende deur - De deurkern van onze record CLEAN K1-A-dB is geluidsabsorberend en omringd door rubberen afdichtingen. Dit product is beschikbaar in geluidsdichtheid van 34 dB, 37 dB en 42 dB. De oppervlakte kan ontworpen worden van hoogwaardig staal of vrij ontwerpbaar HPL. Een combinatie van beide materialen is ook mogelijk.

Modulaire deursystemen voor cleanroom-toepassingen - Het K deursysteem voor vochtige ruimtes is gebaseerd op de één-vleugelige (K1) en twee-vleugelige (K2). Dit spatwaterdichte model van de deurvleugel is bestand tegen vochtigheid, door middel van de gebruikte materialen. 

record CLEAN K1-A na

Niet-hermetische afsluiting - Indien er geen hermetische afscheiding vereist is, kunnen de deuren ook met een iets aangepast deurblad worden geleverd. Door het wegvallen van de hermetische afsluiting ontstaan zichtbare veranderingen aan de onderste deur geleiding en de schuifweg van de deur. Voor het overige blijft de optische gelijkenis met de K1 / K2-serie bestaan, waardoor een homogeen design mogelijk is.

Loading...