record automatische Türsysteme nl

Hermetisch sluitende deuren

Hermetisch sluitende deuren voor steriele omgeving

In situaties waarin hoge waarde wordt gesteld aan een steriele omgeving en een eenvoudige reinigingsmogelijkheid kiest men voor speciale record deuren met een hermetische sluiting.

De hermetisch sluitende deuren rollen aan de bovenzijde over een looprail terwijl het deurblad aan de onderzijde wordt geleid door drie vlakke, aan de vloer bevestigde nokken. Omwille van een verminderde wrijving en een zo gering mogelijke geluidsvorming zijn de nokken draaibaar uitgevoerd. Kort voor de gesloten-positie zakt de deur enkele millimeters zowel in de richting van de looprail als in de richting van de wand, waardoor de rondom de deur lopende afdichtingen tegen de afdichtvlakken worden geperst en de hermetische afsluiting tot stand wordt gebracht. Door de verstelbaarheid van de onderste afdichting kunnen tot op zekere hoogte oneffenheden in de vloer worden opgevangen.

Cleanroomvoorwaarden

Dit soort speciale deuren voor toepassing onder cleanroomvoorwaarden zijn te vinden in laboratoria, voedselverwerkingsbedrijven, chemische bedrijven en medische inrichtingen. Een cleanroom is een zeer zuivere werkomgeving: ontworpen om contaminatie aan het productproces of aan het onderzoek of operatie dat in die omgeving plaats vindt te beperken, of indien mogelijk uit te sluiten. De hermetische sluiting en de eenvoudige reinigingsmogelijkheid helpen om de steriele omgeving in stand te houden.

record CLEAN – modulaire deursystemen voor cleanroom-toepassingen

record CLEAN is de aanduiding voor een modelserie van automatische deuren die worden ingezet indien duidelijk omschreven eigenschappen vereist zijn. De basis van de CLEAN-serie wordt gevormd door de deuren K1 als enkelvleugelige schuifdeur en K2 als dubbelvleugelige schuifdeur.

Met de record dochteronderneming KOS Spezialtüren GmbH uit Duitsland kunnen wij een omvangrijk assortiment deuren uit eigen productie aanbieden voor een breed spectrum van behoeften. Deze deuren zijn bij de materiaalkeuze in de deurbladkern en het oppervlak evenals de vormgeving van het kozijn en het afdichtingssysteem op velerlei wijze combineerbaar en daarmee geschikt voor allerlei toepassingen.

Verkrijgbare eigenschappen:

  • Hermetisch sluitend
  • Hygiënevriendelijk oppervlak
  • Geluiddempende deurbladkern
  • Stralingsinleg in uiteenlopende loodequivalenten
  • Waterbestendige materialen voor de toepassing in vochtige ruimten
  • Brandwerende functie

Verwante producten

Modulaire deursystemen voor cleanroom-toepassingen - record CLEAN is de aanduiding voor een modelserie van automatische deuren die worden ingezet indien duidelijk omschreven eigenschappen vereist zijn.

De basis van de record CLEAN-serie wordt gevormd door de deuren K1 als enkelvleugelige schuifdeur en K2 als dubbelvleugelige schuifdeur. Deze deuren zijn bij de materiaalkeuze in de deurbladkern en het oppervlak evenals de vormgeving van het kozijn en het afdichtingssysteem op velerlei wijze combineerbaar en daarmee geschikt voor allerlei toepassingen.

De record CLEAN T2-A telescopische schuifdeuraandrijving voor cleanroom toepassingen – Met de record CLEAN wordt een modelserie van automatische deuren aangeduid welke ingezet worden in situaties waar specifieke eigenschappen vereist zijn. Denk hierbij aan vrijwel alle behoeften in ziekenhuizen, artsenpraktijken en andere inrichtingen met strenge hygiënevereisten. 

Automatische geluidswerende deur - De deurkern van onze record CLEAN K1-A-dB is geluidsabsorberend en omringd door rubberen afdichtingen. Dit product is beschikbaar in geluidsdichtheid van 34 dB, 37 dB en 42 dB. De oppervlakte kan ontworpen worden van hoogwaardig staal of vrij ontwerpbaar HPL. Een combinatie van beide materialen is ook mogelijk.

Loading...