record automatische Türsysteme nl

Geluiddempende deuren

Toepassingen van geluidsisolerende deuren

Om geluidsoverlast en stress te voorkomen worden er door bedrijven en instellingen hoge eisen gesteld aan de geluidsisolatie ter bescherming van mens en milieu. Voor de isolatie van geluidsoverlast gevende ruimten geldt dat de toegangen de zwakste schakel zijn. De keus voor een goed geluidsisolerende deur is daarom van groot belang.

Geluiddempende deuren worden onder andere toegepast in theaters, schouwburgen, kantoren, conferentieruimten, culturele centra, discotheken, poppodia, opname-, TV- en radiostudio’s, maar ook in testruimtes, technische ruimten (omkastingen), medische centra en industrieën waar geluid een belangrijke of storende factor kan zijn.

Deuren met een hoge dempingswaarde

Hoewel geluidsisolerende deuren kunnen verschillen qua ontwerp, formaat en dikte is de basis van de deuren veelal hetzelfde. De buitenzijden bestaan onder andere uit (voor)verzinkt staal, roestvast staal of aluminium. De binnenzijde bestaat uit isolatiemateriaal, zoals steenwol of glaswol (eventueel met een ontdreunings- en/of gipsplaat). De gebruikte materialen hebben speciaal geluidsisolerende, geluidsabsorberende en trillingsisolerende eigenschappen. Verder worden de deuren voorzien van een extra isolerende rubberen afdichting rondom de deuren, zodat deze geheel afsluit.

record biedt hoogwaardige geluidsisolerende deuren met een hoog dempingswaarde die zowel als buiten- en binnendeuren kunnen worden toegepast. 

De record THERMCORD+ is beschikbaar in diverse uitvoeren met een geluidwerende waarden tot maar liefst 31 dB.

De geluiddempende deur record K1 dB is gebaseerd op de handmatige K1 of de automatisch K1-A deur van de record CLEAN serie. De uitvoering is verkrijgbaar met een Rw-waarde van 34 dB, 37 dB, 39 dB en 42 dB. De deuren worden getest volgens ISO 10140-1:2010.

 

Verwante producten

Warmte-isolerende automatische schuifdeur met actieve afdichtingen – Terwijl daken, muren en ramen al decennia lang worden voorzien van isolatiemateriaal, vindt bij automatische schuifdeuren in gesloten toestand nog steeds een warmte uitwisseling plaats tussen de binnen- en buitenzijde van het gebouw. Zelfs bij toepassing van isolatieglas.

record introduceert de vernieuwde record THERMCORD+ met een thermisch onderbroken profielconstructie en een totale afdichting systeem tegen tocht en waterdoorslag en dus een superieur schuifdeursysteem dat andere systemen ver achter zich laat. Het geavanceerde ontwerp – met unieke en niet eerder gecombineerde eigenschappen - maakt een verrassend brede en multifunctionele inzetbaarheid mogelijk. Al deze innovaties en eigenschappen zijn - met dank aan het record R&D Team - samengebracht in een rank en elegant ontwerp en daarmee geheel passend in het record portfolio..

GELUIDWERENDE WAARDEN T/M –31dB

Door het geavanceerde ontwerp en de hoogwaardige materialen levert de THERMCORD een aanzienlijke bijdrage aan het beperken van geluidshinder.

VOORKOMT TOCHT & WATERDOORSLAG

Door zijn versterkte structuur, deurgeleiding en algehele afdichting is de THERMCORD bestand tegen een hoge windbelasting en worden waterdoorslag en tochtwerking voorkomen.

DE NORM VOOR DUURZAAM BOUWEN

De THERMCORD beschikt over een indrukwekkend lage warmtedoorgangs-coëfficiënt (tot maar liefst 1,1 W/m2 K) wat ten goede komt aan de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van uw gebouw.

 

De record THERMCORD+ is door al deze eigenschappen de ideale toegangsoplossing voor het creëren van een optimaal binnenklimaat. Bekijk onderstaande video voor een illustratie van de speciale tocht en waterdoorslag voorkomende afdichtingen!

Automatische geluidswerende deur - De deurkern van onze record CLEAN K1-A-dB is geluidsabsorberend en omringd door rubberen afdichtingen. Dit product is beschikbaar in geluidsdichtheid van 34 dB, 37 dB en 42 dB. De oppervlakte kan ontworpen worden van hoogwaardig staal of vrij ontwerpbaar HPL. Een combinatie van beide materialen is ook mogelijk.

De record CLEAN T2-A telescopische schuifdeuraandrijving voor cleanroom toepassingen – Met de record CLEAN wordt een modelserie van automatische deuren aangeduid welke ingezet worden in situaties waar specifieke eigenschappen vereist zijn. Denk hierbij aan vrijwel alle behoeften in ziekenhuizen, artsenpraktijken en andere inrichtingen met strenge hygiënevereisten. 

Automatische draaideur in stalen afwerking - Bij het CLEAN draaideursysteem DST bestaat het deurblad evenals alle zichtbare delen uit roestvrij of gegalvaniseerd staal.

Klik hier om direct door te gaan naar alle record producten.

Loading...