nl

Referenties – TESO veerboot ms. Texelstroom

Op 18 juni 2016 vond de feestelijke overdracht van het nieuwe schip de ms. Texelstroom plaats en werd de vlag officieel in top gehesen. Na het officiële gedeelte konden de genodigden een kijkje aan boord nemen. Er vielen veel complimenten te horen over de inrichting en uitstraling van het schip.

Het lijkt wel een cruiseschip!

Doelde een aandeelhouder op de luxe uitstraling van de veerboot.

Expert in toegangsoplossingen voor de maritieme sector

record ontwikkelt en installeert al jaren specialistische toegangsoplossingen voor de maritieme sector. Mede hierom heeft TESO record al vroeg in het ontwerpproces betrokken bij de ontwikkeling en bouw van dit prachtige en moderne schip.

Zodoende kon record optimaal bijdragen aan dit project en gepast advies geven over functie, regelgeving en ontwerp.

Toegankelijkheid, gebruiksgemak & veiligheid

De nieuwe TESO-veerboot gaat varen tussen Den Helder en Texel en staat vol met toegangsoplossingen van record; elk met eigen specifieke eigenschappen in functie en esthetiek. Vanwege de hoge passagierscapaciteit zijn de aspecten toegankelijkheid, gebruiksgemak en veiligheid van groot belang. Dit zijn juist de specialisaties waarin record zich onderscheidt. 

De Texelstroom is een zogenaamde Ro-Ro (Roll on - Roll off) veerboot waar de toegang van voertuigen gescheiden is van de toegang voor fietsers en voetgangers. Voor de soepele en veilige doorgang van voetgangers en fietsers is gekozen voor de installatie van 16 passagierstoegangen met een water gestraald RVS frame en waterdichte record C127 draaideuraandrijving.

Voor de deuren naar de trappenhuizen (om op een van de bovendekken te komen) is gekozen voor handbediende brandwerende schuifdeuren met eigenschappen conform de maritieme brandcertificeringseisen (B15 en A30 classificatie). Bij activering van het brandalarm zorgen de contragewichten voor een automatische sluiting van deze deuren.

Op de bovendekken zijn de geautomatiseerde brandwerende varianten te vinden, maar ook diverse geautomatiseerde toegangsoplossingen in de vorm van RVS passagierstoegangen met waterdichte draaideuraandrijvingen, diverse schuifdeuren en luxe tourniquets.

Voor de tourniquets is gekozen voor een elegant design voorzien van 'collapsible door wings'. Middels deze vluchtwegvoorziening wordt het stijlvolle ontwerp onopvallend gecombineerd met doorgangsveiligheid.

Daar waar mogelijk zijn de automatische deuren in de wand schuivend. Dit resulteert in ruimtebesparing en past tevens bij de uitstraling van het schip.

Oog voor detail

Alle toegangsoplossingen zijn tot in detail uitgewerkt, conform een hoge standaard. De toegang van het mindervalidentoilet bijvoorbeeld is voorzien van een MiVa-schakeling om zo de toegang te vergemakkelijken. Dit laatste hebben wij bijvoorbeeld ook voor Schiphol Airport gerealiseerd.

Sinds 7 oktober 2016 is het schip officieel ingezet op de vaarroute tussen Den Helder en Texel. Voor meer informatie over de nieuwe veerboot of over TESO in het algemeen klikt u op onderstaande websitelink. 

www.teso.nl

De volgende Record producten zijn in dit object geïnstalleerd
Ga terug
Loading...