record automatische Türsysteme nl

Referenties

41 van 41 referenties

Linden Hotel, Amsterdam

Enkele vouwdeuren voor een maximale doorgangsbreedte - ideaal voor smalle entrees en doorgangen

Voor een hotel dat huist in een opvallend gebouw en doet denken aan het bekende New Yorkse Flatiron Building, letterlijk vertaald 'strijkijzergebouw', zocht men naar een geautomatiseerde entree waarbij de volledige doorgangsbreedte benut wordt. De oplossing kwam in de vorm van de Record E-FTA enkele vouwdeur.

Het Linden Hotel ligt op slechts 800 meter van het Anne Frank Huis en de Westerkerk. Het hotel is gevestigd in een historisch 18e-eeuws gebouw in de Jordaan in Amsterdam. Het hotel is gerenoveerd in 2013 en heeft kamers met een zithoek, een eigen badkamer, een flatscreen-tv en koffie- en theefaciliteiten. In de ochtend worden de gasten verwend met een continentaal ontbijt. Op 200 meter afstand vindt men tramhalte Nieuwe Willemstraat, die verbindingen biedt naar het Haarlemmerplein. Met het openbaar vervoer zijn gasten binnen 10 minuten bij het centraal station van Amsterdam, het Stedelijk Museum, het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. De Dam en het Koninklijk Paleis liggen op 1,5 km van het Linden Hotel.

Amsterdam Centrum is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in architectuur, stedentrips en wandelen.

Mercure Hotel Tilburg Centrum - Automatische Tourniquet met ingebouwde schuifdeuren en geïntegreerd luchtgordijn

Automatische Tourniquet met ingebouwde schuifdeuren en geïntegreerd luchtgordijn

Record heeft de beste eigenschappen van haar automatische tourniquets en schuifdeuren versmolten tot een hybride toegangsoplossing. De perfecte entree is gecreëerd: de breed inzetbare Record K 21 tourniquet met ingebouwde schuifdeuren! 

Het stijlvolle Mercure Hotel Tilburg Centrum is gelegen in de bruisende Tilburgse binnenstad en kijkt uit op het centrale plein de Heuvel. De... ►Lees verder...

Brocacef, Maarssen: Inbraakwerende tourniquet, schuifdeuren & snellooppoorten met toegangsbadge

Hoofd-entree-Tourniquet-viervleugelig-carrouseldeur-Brocacef-10

Een grootschalige verbouwing, een verandering in gebruik van de benedenverdieping en hoe Record met de betrokken partijen tot de juiste toegangsoplossing is gekomen...

Brocacef Groep is een cluster van ondernemingen en marktleider op het gebied van de gezondheidszorg. Zij zijn onder andere actief met de innovatieve farmaceutische groothandel Brocacef en de toonaangevende apotheekketen BENU Apotheek. ►Lees verder...

Fysio Fitness Visscher, Groenekan (Utrecht)

Entree Automatische Schuifdeuren Ingang Uitgang Glas Glazen Volglas

Fysio Fitness Visscher is een bijzondere fysiotherapiepraktijk en fitnesscentrum waarin het streven naar een gezond lichaam centraal staat. Fysio Fitness Visscher helpt haar leden om verantwoord te bewegen met de hulp van persoonlijke begeleiding door gespecialiseerde fysiotherapeuten en deskundige fitnessinstructeurs.

De vestiging in Groenekan is gelegen in een speciaal verbouwde boerderij, voorzien van een groot aantal cardio- en krachtapparaten. Ook buiten zijn er sportfaciliteiten in de vorm van een speciaal daarvoor gebouwd bootcampterrein.
►Lees verder...

Toegangssluis kantoorpand, Tilburg

Beveiligingssluis-toegangssluis-toegangscontrole-systeem-5

In dit kantoorpand konden de ruim 800 werknemers zichzelf met een toegangspassysteem toegang verschaffen tot het gebouw. Het betreden en verlaten van het pand ging via kleine tourniquets met vier deurvleugels. Echter werden deze tourniquets als 'benauwend' en gebruiksonvriendelijk ervaren. Bovendien was dit gevoelige systeem vaak onderhevig aan storingen. 

Onze opdrachtgever zocht daarom een automatische toegangsoplossing waarbij de bezoekersstromen soepeler verlopen, maar de absolute monitoring en controle van de in- en uitgaande personen gehandhaafd blijft.

De oplossing werd gevonden in de vorm van de Record R 62 Toegangssluis met intelligent toegangscontrole systeem en een scala aan beveiligingsniveaus. Deze cilindervormige sluis met ronde schuifdeuren biedt een hoogwaardig toegangscontroleniveau voor een volledige beheersing van de personenstroom. De wisselwerking tussen geavanceerde technologie en bewezen bouwkundige technieken maakt een veilige en beveiligde toegangscontrole mogelijk voor kwetsbare en speciaal beschermde gebieden, zoals banken, vliegvelden en soortgelijke omgevingen

Hotel Nassau, Breda

Volledig glazen schuifdeuren met schuifdeurautomaat in minimalistische ophanging

Record Benelux is in 2015 benaderd voor advies en om vakkundig invulling te geven aan een bijzonder project voor Hotel Nassau Breda. Voor zowel de entree als de doorgang naar de keuken zocht men een maatwerkoplossing waarbij men de unieke inrichting van dit historische, maar tegelijkertijd ook moderne pand in acht nam. Vol trots presenteren wij u het eindresultaat.

Het Gebouw

Hotel Nassau Breda is een unieke belevenis op historische katholieke bodem waar vroeger sober geleefd werd. Bouwbedrijf Holding van de Ven Veghel BV, tevens pandeigenaar van dit bijzondere gebouw, heeft de renovatie en ombouw naar het luxueuze hotel verzorgd. De sobere gotische architectuur, de strakke inrichting, de moderne accenten en de geboden luxueuze services en faciliteiten resulteren in een ruimte rijk aan contrasten met een unieke ambiance. 

Dit bouwwerk, gelegen in één van de oudste straten van Breda, is van oorsprong een uitgebreid complex van diverse rijksmonumenten, waaronder historische gebouwen en een neogotische kapel.

Restaurant Liefdegesticht is een verlengde van het hotel en gebouwd tegen het voormalige klooster. Hier stelt iedereen alles in het werk om haar gasten een perfect gerecht en een unieke beleving te bieden. Eenvoudige gerechten met een rijke smaak staan centraal; geheel in de sfeer van de rooms-katholieke nonnen die hier vroeger leefden. ►Lees verder...

TESO veerboot ms. Texelstroom

automatische in de wand schuivende deuren IP65 IP67 onzichtbare weggewerkte deurautomaat

Op 18 juni 2016 vond de feestelijke overdracht van het nieuwe schip de ms. Texelstroom plaats en werd de vlag officieel in top gehesen. Na het officiële gedeelte konden de genodigden een kijkje aan boord nemen. Er vielen veel complimenten te horen over de inrichting en uitstraling van het schip.

Het lijkt wel een cruiseschip!

Doelde een aandeelhouder op de luxe uitstraling van de veerboot.

Expert in toegangsoplossingen voor de maritieme sector

Record ontwikkelt en installeert al jaren specialistische toegangsoplossingen voor de maritieme sector. Mede hierom heeft TESO Record al vroeg in het ontwerpproces betrokken bij de ontwikkeling en bouw van dit prachtige en moderne schip.

Zodoende kon Record optimaal bijdragen aan dit project en gepast advies geven over functie, regelgeving en ontwerp.

Toegankelijkheid, gebruiksgemak & veiligheid

De nieuwe TESO-veerboot gaat varen tussen Den Helder en Texel en staat vol met toegangsoplossingen van Record; elk met eigen specifieke eigenschappen in functie en esthetiek. Vanwege de hoge passagierscapaciteit zijn de aspecten toegankelijkheid, gebruiksgemak en veiligheid van groot belang. Dit zijn juist de specialisaties waarin Record zich onderscheidt. 

De Texelstroom is een zogenaamde Ro-Ro (Roll on - Roll off) veerboot waar de toegang van voertuigen gescheiden is van de toegang voor fietsers en voetgangers. Voor de soepele en veilige doorgang van voetgangers en fietsers is gekozen voor de installatie van 16 passagierstoegangen met een water gestraald RVS frame en waterdichte Record C127 draaideuraandrijving.

Voor de deuren naar de trappenhuizen (om op een van de bovendekken te komen) is gekozen voor handbediende brandwerende schuifdeuren met eigenschappen conform de maritieme brandcertificeringseisen (B15 en A30 classificatie). Bij activering van het brandalarm zorgen de contragewichten voor een automatische sluiting van deze deuren.

Op de bovendekken zijn de geautomatiseerde brandwerende varianten te vinden, maar ook diverse geautomatiseerde toegangsoplossingen in de vorm van RVS passagierstoegangen met waterdichte draaideuraandrijvingen, diverse schuifdeuren en luxe tourniquets.

Voor de tourniquets is gekozen voor een elegant design voorzien van 'collapsible door wings'. Middels deze vluchtwegvoorziening wordt het stijlvolle ontwerp onopvallend gecombineerd met doorgangsveiligheid.

Daar waar mogelijk zijn de automatische deuren in de wand schuivend. Dit resulteert in ruimtebesparing en past tevens bij de uitstraling van het schip.

Oog voor detail

Alle toegangsoplossingen zijn tot in detail uitgewerkt, conform een hoge standaard. De toegang van het mindervalidentoilet bijvoorbeeld is voorzien van een MiVa-schakeling om zo de toegang te vergemakkelijken. Dit laatste hebben wij bijvoorbeeld ook voor Schiphol Airport gerealiseerd.

Sinds 7 oktober 2016 is het schip officieel ingezet op de vaarroute tussen Den Helder en Texel. Voor meer informatie over de nieuwe veerboot of over TESO in het algemeen klikt u op onderstaande websitelink. 

Villa Vivante

Dubbele automatische schuifdeur D-STA 20

Villa Vivante is een specialist in bloemen, planten en woondecoraties. Zij zijn gevestigd in winkelcentrum 'De Leim' in Heer-Maastricht, waar men op 200m2 een zeer ruim assortiment snijbloemen en woondecoraties kan vinden. Tevens worden diensten aangeboden zoals abonnementen, bezorging op locatie en beschikken zij over een webshop. 

Zij hebben speciaal voor hun klanten de entree laten aanpassen. De verplaatsting, verbreding en automatisering van de ingang heeft geresulteerd in een meer open uitstraling, waarbij ook de functionaliteit en gebruikersgemak zijn verbeterd. 

 

Voorheen hadden wij de ingang op de hoek van een pand, een gewone deur. Dit had enkele praktische maar ook esthetische nadelen. Zo was de deur te smal voor levering van o.a. grotere pallets en veilingkarren. In de winter konden we i.v.m. de kou de deur niet open laten staan, maar dat was natuurlijk erg onhandig voor de klant, hij/zij moest immers met de handen vol de zware deur ook nog handmatig openen. Daarbij vonden wij doordat de ingang op de hoek was, wij niet echt betrokken waren bij de rest van het winkelcentrum. Onze wens was dan ook dat de ingang praktischer en laagdrempeliger werd voor een betere inloop.

Met de eigenaar van de winkelruimte zijn we in contact getreden over een mogelijk oplossing en we waren het er vrij snel over eens dat grote automatische schuifdeuren de oplossing zou zijn. Om alles goed in het straat -en winkel beeld te integreren is er een architect gekomen om alles netjes in te tekenen, 2 maanden later, net voor de bouwvak is er begonnen met de werkzaamheden. Bijna 2 maanden eerder dan gepland, aanvankelijk zou er pas in september worden begonnen, een meevaller dus. Eerst werden de oude kozijnen verwijderd evenals de borstwering, dit werd keurig voor openingstijd gedaan zodat de klanten geen last hadden van al dat breekwerk. Ook werd de oude deur verwijderd om plaats te maken voor mooie grote ramen. Wij hebben het als positief ervaren dat de toegang voor de klant ten alle tijden gegarandeerd bleef en dat we prima hebben kunnen doorwerken, ook werd alles keurig netjes meteen opgeruimd en werd er alles aan gedaan om de overlast tot een minimum te beperken. De dag erna zijn de schuifdeuren geplaatst, wat ook erg snel afgerond was. Vroeg in de middag was alles klaar en netjes opgeruimd.

De automatisering van de deuren werd door Record Automatische Deuren verzorgd. Nadat de deuren geinstalleerd waren hebben zij de deuraandrijving snel en vakkundig aangebracht en ingesteld. De werking en bediening is netjes aan ons uitgelegd. De bediening van deze deuren is zeer gebruiksvriendelijk en is voorzien van verschillende functies, Zo kan de deur met wind en kou beperkter geopend worden en is eenrichtingsverkeer ook mogelijk. We zijn dan ook erg blij met de nieuwe situatie en hopen er lang plezier van te hebben.

- Stephan Lamberiks, eigenaar Villa Vivante

 

AFG-Arbonia-Forster, Frasnacht

Arbonia Forster Holding AG, headquartered in Switzerland, is a supplier to the international construction industry. Its 6000 employees are active at 12 manufacturing facilities, and the 50 sales companies generate around a billion Swiss Francs of sales per year.

A portion of AFG’s business consists of the manufacture of door profiles and special doors, all of which are automated using drive systems by record. The doors at their headquarters in Arbon all feature drives provided by record.

debis Systemhaus, Berlin (Germany)

Located very close to the Potsdamer Platz in Berlin, the debis-Haus is located in a district known as Daimler City. Designed by Italian architect Renzo Piano, it was built in 1993, but the Daimler subsidiary debis didn’t move in until1997. Renamed Atrium Tower some 16 years later, it is considered to be one of Berlin’s most eye-catching buildings, and functions today as the home to news media channel N24.

Since the terrorist attacks of September 11, it is no longer a publicly accessible building. The entrances consist of twin radial sliding doors designed as interlocks with under floor drives. The doors have a diameter of 2900mm and a height of 2650 mm.

St. Pancras Station, London (England)

An under floor door drive enjoys a special status. The extra effort required in construction to install the drive unit below ground enables the creation of a free, airy architectural style, and therefore often plays a role in representative glass constructions.

Here at the impressive St. Pancras railway station in London, it makes perfect sense that our C 90 SU model has been chosen to provide access to the platforms in the terminal-like Euro Star zone.

The drive units are protected to IP67 norms and standards by highly effective seals preventing the ingress of dirt, dust and the occasionally aggressive cleaning fluids of floor cleaning machines. They also defy the rain, even the English sort!

Centre Hospitalier de Luxembourg

This is an urban hospital in Luxembourg belonging to a group that includes four specialist hospitals. The total budget amounts to about 300 million Euros.

The hospital features record CLEAN K1 hygienic sliding doors in automatic and manual versions. The models that do not feature seals around the profile edges to ensure a hermetically airtight seal are mainly fitted within the airtight zones. Their durable surfaces enable easy, thorough cleaning.

Clinique des Grangettes, Geneva (Switzerland)

Located near the centre of Geneva, the Clinique des Grangettes enjoys a privileged, quiet location. Its main specialties are maternity, special surgery, cardiology, oncology, paediatrics and radiology.

record has equipped the Clinique des Grangettes with hermetically sealing doors with additional fire protection features. In addition to preventing airflow by fitting seals around the edge of the entire profile, the doors are provided with additional seals which swell in case of fire, thus preventing flames or smoke from spreading for at least 30 minutes. To enable the door to shut to prevent the spread of fire during a power failure, the door is fitted with a counterbalance. In the event of a power failure, the drive unit, attached by a magnet, is decoupled, the door leaf with its counterweight obeys gravity and uses its energy to close the door safely and securely.

Children’s Clinic Erlangen

The children’s’ clinic at the University Hospital of Erlangen treats pre-mature and newborn babies, children and teens of all ages. To ensure optimal care, depending on the medical condition and age, it has various departments and clinics staffed by experienced paediatricians, equipped with modern diagnostic and therapeutic tools and techniques. They work closely with highly qualified nurses, physiotherapists and educators for the health of its young patients.

Also playing a part in the patients’ recovery, the hospital features several dozen record CLEAN K1-A hermetically sealing automatic doors. The doors stand out with their large glass surfaces, which flood the building and fill the hallways with natural light. Blinds that close at the touch of a button are fitted to the glazed areas to create completely private zones.

Hug Bakery, Zurich (Switzerland)

The Hug Bakery was founded in Lucerne, Switzerland, when Josef Hug-Meyer, who was later to lend the Hug rusk (or Zwieback) his name, started a bakery back in 1877. Even today the company is family-owned and is now in its fifth generation. Hug maintains 10 branches throughout Switzerland, of which the latest was opened in the Birmersdorferstrasse in Zurich in 2013.

BMW Hollenstein Aesch (Switzerland)

BMW Hollenstein in Aesch near Basel fully utilizes innovative technology. Completed in 2012, the operations centre uses only pioneering, sustainable infrastructure. The fully electric powered BMW models i3 and i8 are recharged at a special station prominently situated by the entrance. The electricity comes from a powerful solar energy plant located on the top of the roof. Any surplus electricity is fed back into the grid.

Little wonder, then, that only doors of usual design and construction were suitable for a building such as this. Again, innovation has found its way here too, enabling us to build one of Switzerland’s first record THERMCORD systems into the entrance porch.

MUC Airport, Munich (Germany)

Franz Josef Strauss Airport is located in Munich, Germany, and opened in 1992. With 42 million passengers per year, it is second only to Frankfurt as Germany’s largest airport. It employs about 30,000 people, and regularly comes in the top 10 in a variety of international rankings.

Many record doors are featured in Munich, the most unusual of which is the three-wing revolving model shown here, which was built around a concrete column.

University Clinic Munster, (Germany)

The UCM stands for medical excellence among German hospitals. Together with its own medical faculty, the UCM contributes to the training of doctors and scientists, thus ensuring the steady development of healthcare in Germany.

Grand Hotel Quellenhof, Bad Ragaz (Switzerland)

The Grand Hotel Quellenhof symbolises the classic, luxurious elegance of the Swiss grand hotel industry. Winner of multiple awards, including "Leading Spa", it is a member of “The Leading Hotels of the World” international group and “Swiss Deluxe Hotels”.

Tschuggen Grand Hotel Arosa (Switzerland)

Situated in the Graubünden mountains in the tranquil Arosa region, the Tschuggen Grand Hotel is one of the most prestigious five-star hotels in Switzerland. For guests resident in the 98 rooms and 32 exclusively designed suites, numerous employees labour round the clock to make their stay as pleasant as possible. The 6 restaurants, bars and lounges serve a wide range of culinary delights.

The spa and wellness zone sets standards that have not been matched anywhere else; a glass bridge connects the hotel with the world famous Tschuggen Bergoase spa: 5000 square metres of private paradise designed to ravish the senses and created by the famous architect Mario Botta. Opulent yet filigree sails made of glass and steel open up the spa’s deep corners to the sky and mountains, flooding the four levels with light and breathtaking panoramic views.

And as if that were not exclusive enough for the demanding clientele, the hotel's own Tschuggen Express, the only mountain railway in Switzerland with leather-covered bucket seats, transports residents to the heart of the Arosa-Lenzerheide ski and hiking area in less than two and a half minutes.

The Dolder Grand, Zurich (Switzerland)

The Dolder Grand is a 5-star hotel located at Zurich-Hottingen; it used to be called the Dolder Grand Hotel, and has been located here since 1899. The original "Curhaus" dating back to 1899 also belonged to the luxury class of city spas. Located on the western slopes of the Adlisberg between the pulsating city and the invigorating countryside, it provides a magnificent view of the city of Zurich, the lake and the Alps.

The Dolder Grand features 176 luxurious rooms and suites, exquisite cuisine, a spa covering 4,000 square meters, spacious banqueting and conference rooms, as well as a valuable art collection.

Four Seasons Hotel, Geneva (Switzerland)

Located directly on Lake Geneva, it was constructed in 1834 and is the oldest luxury hotel in Switzerland, as well as one of the city’s historical landmarks.

The Four Seasons Hotel des Bergues is the first and only one of its kind in Switzerland. Built in neoclassical style, guests are seduced by its 70 rooms and 45 suites, creative Italian cuisine, exceptional bar, elegant lounges, business centre and gym, ensuring a highly enjoyable stay. Conscientious staff provides excellent, attentive service.

Renowned interior designer Pierre-Yves Rochon designed the guest rooms and suites with great elegance, combining the classic looks and style of the hotel with the latest technology. Let the views of the lake, the Old Town and courtyard enchant you. The rooms are bright and airy, decorated in blue and green fabrics and colours, light-coloured woods and Louis Philippe-style furnishings. Almost a quarter of the rooms are spacious suites, most with step-out balconies overlooking Lake Geneva.

City Gate Düsseldorf

City Gate is as much a part of the modern Düsseldorf skyline as Kniebrücke, Landtag, Rhine Tower and the new port skyscrapers. The new skyline presents the latest developments in modern Düsseldorf in terms of architecture and cityscape projects, not forgetting the historic old town with its river Rhine promenade.

Among others, City Gate provides offices for the North Rhine-Westphalian Prime Minister. A special feature of the 80-meter-high office tower is the central hallway, which measures some 65 meters in height, and is lined with offices. The building determined by this arrangement has the character of a gatehouse, which explains its name.

We supplied the entrance consisting of two three-leaf revolving doors that stylishly blend into the airy steel and glass facade. The revolving doors also support generously dimensioned curved porches that become especially eye-catching at night with their soft lighting.

Merck Finck Bank, Munich (Germany)

The private bank Merck Finck & Co.was founded in 1870, and is headquartered in Munich, Germany. It has 305 employees, and has since 2012 been a subsidiary of KBL European Private Bankers, and thus owned by Holding Precision Capital in Luxembourg, who also represent the interests of private investors from Qatar.

Discretion is one of the most important features of the banking industry. Appropriately, at their Munich headquarters, an under-floor drive unit has been fitted to the heavy swing door, doing its work silently and discreetly.

Deutsche Bank Berlin (Germany)

The Berlin headquarters of Deutsche Bank are located in the Charlottenstrasse, which is also home to the Bank’s Kunsthalle or art gallery, and record products are well represented here. The sandstone building, built in the nineteen twenties, features three door systems abreast, giving the entrance a new and attractive face. This look creates an aesthetic tension between the use of modern materials on the one hand, and the historical aspects of the building on the other.

Paris Airport CDG (France)

The largest airport in France and second largest in Europe, it is Air France’s international hub. It comprises more than 600 companies and about 75,500 employees, so it is one of the most important business locations in the Paris region. It handles 66 million passengers annually, making it number eight in the world.

Charles de Gaulle Airport trusts in record security products, and has installed several different FlipFlow models here at a range of security levels; all are doing reliable service.

Marin Centre Marin-Epagnier (Switzerland)

The Marin Centre in French-speaking canton of Neuchâtel has more than 30 shops and numerous restaurants and cafes on two levels, providing a wide range of goods and services.

To supply the main entrance door, record was chosen. A huge and impressive record revolving entrance door some 6 meters in diameter is the first thing visitors to the Marin Centre see.

Valencia Airport VLC (Spain)

Valencia Airport is located in Manises, 8 km west of Valencia, in Spain. In time for the America's Cup in 2007, this international airport was modernized and expanded, and received, among other new features, a new terminal building.

Again, the tried-and-tested record FlipFlow TWIN models are installed here, smoothly controlling the flow of passengers and preventing unauthorized access to the restricted zones.

Barcelona Airport BCN (Spain)

With almost 40 million passengers per year, El Prat Airport in Barcelona is Spain's second largest airport (only Madrid-Barajas is larger), and the tenth largest in Europe. The terminals use several record FlipFlow TWIN models, creating one-way secure access points between the restricted areas and public areas, enabling passenger flows to be automatically and smoothly controlled.

Sainte-Marie Clinic (France)

The Sainte-Marie clinic is based in Osny in the Val-d'Oise. It comprises nursing home, a facility for care and rehabilitation, psychotherapeutic and medical centres, radiation treatment and oncology, as well as a medical imaging centre.

Virtually all the automatic doors here were supplied by record, lending the building a co-ordinated appearance and ensuring cost savings in maintenance.