nl

Referenties

Productlijn
Product
Oplossing
Productmodel
Product categorie
Branche
Land

55 van 55 referenties

De veerpont ligt al met geopende deuren te wachten...
Automatische schuifdeuren met vloerrail voor Kampeerterrein Stortemelk, Vlieland

Regelmatig krijgt ons marketingteam foto’s en video’s doorgestuurd van mooie projecten: automatische schuifdeuren, draaideuren en vouwdeuren door heel Nederland. De trotse collega’s delen de beelden niet alleen met ons, maar ook met andere collega’s, onze partners en opdrachtgevers.

Onze monteurs Maas en Bert hebben voor deze opdracht de oversteek mogen maken naar een van de mooiste Waddeneilanden. Niet alleen de oversteek is bijzonder, zodra je over bent gevaren merk je dat ‘men’ anders is. Door de afzonderlijke ligging bewegen de mensen meer naar elkaar toe, ben je meer op elkaar aangewezen en moet je al gauw wat creatiever zijn en dat bleek. Er waren nog wat technische en logistieke uitdagingen op locatie, maar onze monteurs en de eilandbewoners kwamen samen tot een oplossing. Onze mannen hebben gedurende de klus mogen overnachten in de allernieuwste verblijven van camping Stortemelk, inclusief, ontbijt, lunch en diner.

Het centrumgebied van Kampeerterrein Stortemelk in Vlieland ondergaat namelijk een indrukwekkende metamorfose. De verouderde gebouwen zijn gesloopt en worden vervangen door duurzame gebouwen die perfect bij de omgeving passen. Na contact tussen onze Marja (van FAAC) en Jan Bergsma van Bouwgroep Dijkstra Draisma kwam al binnen 2 dagen de aanvraag binnen voor twee automatische schuifdeuren voor de entree van de supermarkt. Inmiddels is door Dijkstra Draisma al het eerste gebouw opgeleverd: de gloednieuwe Spar Supermarkt met uiteraard slanke automatische schuifdeuren, inclusief vloerrail, van FAAC Automatische Deuren. De mooie houten gevelbekleding, geeft het gebouw een natuurlijke uitstraling en de automatische deuren maken de entree toegankelijk. De prachtige luifel markeert de publieke functies aan het plein.

Wie die vrolijke mannen zijn die zo tevreden voor onze deuren op de foto staan? Wij kregen deze foto van onze monteurs en zaten dus met dezelfde vraag. 😊 Ons mailtje naar Stortemelk werd snel beantwoord door niemand minder dan Jeltsje Osinga-Groenhuis (adjunct-directeur), die sinds zijn jeugd alle vakanties op Stortemelk heeft gevierd: “Links op de foto staat Robert Algra, één van de twee bedrijfsleiders van de Stortemelk Vakantie-Super. Rechts op de foto staat Walter Sinte Maartensdijk, hoofd horeca De Bolder op kampeerterrein Stortemelk.”

Slanke Automatische Schuifdeuren voor Kampwinkel en Spar Supermarkt Camping Stortemelk te Vlieland

Acquisitie & Verkoop:   Marja Steenbeek en Ron Evers
Opdrachtgever: Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V. te Dokkum
Projectcoördinator: Marjan van der Neut (inmiddels promotie gemaakt tot projectbegeleider! 😊)
Montage:  Maas van Apeldoorn en Bert Capelle

 

Wie wij zijn?

 

Wij zijn deurspecialisten die geen doorgang kunnen passeren, zonder dat we de situatie kritisch opnemen en bedenken hoe wij deze van de beste toegangsoplossing kunnen voorzien. Bij het herkennen van de eigen deuren en het zien van tevreden gebruikers verschijnt er een twinkel in de ogen en een krul in de mondhoeken!
Wij houden er van om de goede dingen goed te doen! Of het nu werk is, een vrijdagmiddagborrel, gezelligheid op en buiten de werkvloer of een bedrijfsfeest... Wij zijn team FAAC Automatische Deuren!

Over Stortemelk: Kamperen aan zee op het prachtige Waddeneiland Vlieland

Een camping waar men nog echt kampeert in tenten. Dicht bij de elementen, in een natuurlijk duingebied, slechts een duinenrij verwijderd van het Noordzeestrand en rondom alleen maar weidse luchten. Waar altijd een frisse zeebries staat, waar jong en oud onvergetelijke vakanties beleven en waar je niet hoeft uit te leggen waarom het alweer de zoveelste keer is dat je er komt.

Wakker worden met het geluid van de branding. Heerlijk voor je tent 's avonds een wijntje drinken, kijkend naar de mooiste zonsondergangen. De kinderen zie je overdag alleen als ze honger krijgen, zoveel valt er te spelen en te doen.

Het team van Stortemelk hoopt hun gasten in het seizoen van 2022 weer te kunnen verblijden met een prachtig recreatief, sportief en cultureel zomerprogramma, zoals Stortemelk-gasten dat al decennia lang van hen gewend zijn. Voor jong en oud en voor elk wat wils.

Kampeerterrein Stortemelk is geopend van 1 april tot 1 november.

Stortemelk heeft ook sfeervolle boshuisjes en duinhuisjes - voor elk jaargetijde - en voor tijdens het kampeerseizoen een divers aanbod aan fraaie huurtenten.

PS: U kunt live onze automatische deuren in actie zien en een kijkje nemen op het eiland. Blader door de foto's bovenaan de tekst en aan het eind vindt u de live-video! 😊

Onze accountmanager Rick voor de opname op locatie en natuurlijk advies op maat voor de beste automatische deuren
Tussenwand met automatische schuifdeuren, zijlichten en bovenlichten

In beeld de heer Maijenburg met een prachtige glimlach en zijn nieuwe automatische deur alsook een impressie van de ruimte, de before-&-after, de opname op locatie en onze monteurs Hamid, Youssef en Vincent in actie.

 ► Lees hier het nieuwsartikel over hoe het project tot stand is gekomen en het verhaal van dhr. Maijenburg zelf.

stormvaste automatische deuren tochtsluis voor hoofdkantoor ijsselmeerbeton inbraakwerend SKG 2 WK 2 RC 2
Stormvaste automatische deuren / tochtsluis voor hoofdkantoor IJsselmeerbeton

Naast de architectuur was Wijbenga binnen dit traject ook verantwoordelijke voor het interieur. Het uitgedachte concept van het exterieur vertaalt zich aan de binnenkant in stoer en robuust. Zo is er gekozen voor natuurlijke materialen en kleuren. Zo is het product ‘beton’ waar dit bedrijf om draait veel gebruikt in de afwerking van het ontwerp en omdat alle ruimtes dezelfde gedachte hebben beleef je de totale feeling.

Tineke Wijbenga, eigenaresse van Wijbenga | Tromp architecten en adviseurs, onderbouwt haar keuze voor de entree als volgt: ...► Lees het complete nieuwsartikel.

Complete pui met inbraakwerende schuifdeuren voor Slagerij Zweistra
Complete pui met inbraakwerende schuifdeuren voor Slagerij Zweistra

Na de laatste inbraak bij Zweistra was de maat vol en werd besloten om over te gaan tot aanschaf van nieuwe toegangsdeuren. Met een winkelentree die volledig ontzet was en de politie nog over de vloer pleegde Andries Zweistra 1 telefoontje om dat te regelen. Het telefoontje was gericht aan record Automatische Deuren, de Zwitserse internationale specialist in toegangstechniek, met de vraag: “Kunnen jullie ‘effe snel' inbraakwerende deuren regelen?” ► Lees het complete nieuwsartikel...

schuifdeuren en entree hotel
Automatische schuifdeuren Hotel Mitland (Utrecht)

Bert weet het ene na het andere historische jaartal moeiteloos uit zijn mouw te schudden: 'De eerste grote verbouwing die we realiseerden was in 1973 toen we achter de tennisbanen de bowlingbanen realiseerden. In 1978 kwam daar het restaurant bij en 8 jaar later bouwden we het eerste deel van het hotel met 44 kamers en een aantal vergaderzaaltjes. In die tijd plaatsen we ook de eerste automatische schuifdeur. Toen we in 1994 het hotel opnieuw gingen uitbreiden hebben we bewust voor nieuwe deuren van record gekozen. Daar hebben we nooit spijt van gehad. Het onderhoud wordt altijd netjes uitgevoerd, we staan nooit voor verrassingen en ze werken altijd. Dat was daarvoor wel anders. Toen we in 2000 afscheid namen van de laatste tennisbanen voor de nieuwe hotelvleugel met luxe kamers, suites en extra vergaderruimtes kozen we vanwege de kwaliteit opnieuw voor deuren van...' ► Lees verder over de verschillende toegangsoplossingen voor hotel Mitland.

Maatwerk schuifdeuren entree voor retail
Schuifdeuren en vouwdeuren voor Landwaart Culinair

Het was bij Landwaart geen kwestie van even een deurtje inmeten, maken en plaatsen. Er moesten grote en speciale deuren vanaf tekening voorbereid worden. Dan is het best spannend om te zien of alles wel klopt. Bij het plaatsen is het aan de installatieploeg om eventuele problemen op te lossen. Bij Landwaart stonden we nog wel voor een uitdaging toen bleek dat er een grote werktafel in de bakkerij de draai van een automatische deur belemmerde. We zijn daar van het oorspronkelijke plan afgeweken en hebben er op maat gemaakte vouwdeuren voor in de plaats gemaakt,' aldus de... ► Lees verder over de verschillende grote schuifdeuren én ruimtebesparende vouwdeuren voor Landwaart Culinair.

Koning Willem-Alexander heropent Huis der Provincie
Royale entree voor Provinciehuis Gelderland, Arnhem

Een royale entree met een doorgangsbreedte van 3.000 mm en een doorgangshoogte van 3.400 mm. Door de toepassing van de krachtige record STA 22 schuifdeurautomaat, een deur-ondergeleiding met inbraakwerende en isolerende eigenschappen, een geïntegreerde meerpuntsvergrendeling (MPV) en ranke profielen is een uiterst effectieve en tevens elegante toegangsoplossing gecreëerd.

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft op woensdag 20 september 2017, samen met de Gelderse commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, het vernieuwde Huis der Provincie in Arnhem geopend. Daarmee treedt de Koning in de voetsporen van zijn oma, toenmalig Koningin Juliana, die in 1954 het Huis der Provincie opende. ► Lees verder over de opening en de toegepaste toegangsoplossingen.

Ruimtebesparende enkele vouwdeur voor de smalle doorgang tussen restaurant en keuken
Ruimtebesparende vouwdeur voor de smalle doorgang naar de keuken

Ook voor de kleinste ruimten, entrees en doorgangen heeft record passende oplossingen in de vorm van automatische deuren en toebehoren. Voor de smalle doorgang naar de keuken van Restaurant De Beren werd dat de ruimtebesparende record E-FTA 20 enkele automatische vouwdeur.

Vanwege het grote contrast tussen de inrichting van de keuken en het restaurant, ontsprong de wens voor een passende en geautomatiseerde afscheiding tussen de twee verschillende ruimten. De uitdaging zat in de beschikbare ruimte of beter gezegd: de afwezigheid hiervan. De doorgangsbreedte op deze locatie is aan de smalle kant en de directe omgeving van de deursparing was al reeds in gebruik. Daarbij moet het personeel ongehinderd de keuken in- en kunnen uitlopen. Door goed contact heeft record de wensen op een rij kunnen zetten en de algehele situatie in kaart gebracht.    Lees hier het volledige nieuwsartikel over de ruimtebesparende vouwdeur voor Restaurant De Beren...

Automatische vouwdeur voor nauwe doorgang naar de keuken van visrestaurant Johannes Kok te Harderwijk
Een automatische vouwdeur - dé ideale oplossing voor smalle doorgangen en entrees!

Een automatische vouwdeur met een maximale openingsbreedte voor een smalle doorgang tussen keuken en restaurant, inclusief een ‘handsfree schopschakelaar’ voor het personeel.

Al ruim 100 jaar is restaurant Johannes Kok dé plek voor de lekkerste vis in Harderwijk. In het begin van de 20ste eeuw heeft er korte tijd een garnalenpellerij en bokking (gerookte haring) op deze plek gezeten. Tot de eerste Kok in de jaren twintig van de vorige eeuw het pand kocht en er een palingrokerij van maakte. Paling roken zit dus in hun bloed en is niet voor niets één van de specialiteiten.

Op 5 mei 2015 brandde helaas het restaurant af en ►Lees verder...

Automatische telescopische schuifdeur entree schip cruiseschip Scylla Oscar Wilde
Automatische en handmatige deuren voor het nieuwe schip van Scylla

Diverse automatische schuifdeuren, draaideuren, vouwdeuren, telescopische schuifdeuren en een breed scala aan toebehoren zoals sensoren, vloerrails en opvallende design aanraakschakelaars als toegangsoplossingen voor een nieuw en luxe binnenvaartcruiseschip.

record creëert toegangsoplossingen die niet alleen een praktisch doel dienen, maar ook  feilloos passen bij het ontwerp en de inrichting van elke locatie. Mede met behulp van de omvangrijke variatie in vorm, techniek, materiaal en afwerking weet record toegangsoplossingen te creëren die hun omgeving zelfs verrijken. Zo ook bij 'Oscar Wilde', het nieuwe en imposante schip van rederij Scylla AG.
record heeft op dit bijzondere schip een verscheidenheid aan oplossingen geïnstalleerd, zowel automatische als handbediende, in de vorm van de record D-TSA 20 telescopische schuifdeuren, de record DFA 127 draaideuren, de record FTA 20 vouwdeuren en record E-STA 20 schuifdeuren.

Ook is er een scala aan toebehoren en aanvullingen geïnstalleerd waaronder vandalismebestendige en waterdichte aanraakschakelaars, diverse sensoren, programmaschakelaars, noodaccu’s, elektromechanische vergrendelingen , aansluitingen op brandmeldinstallaties van derden, ondergeleidingsystemen (inbouw vloerrails) die bestendig zijn tegen zwaar en intensief gebruik. Daarbij bieden zij goede deurgeleiding en weerstand tegen winddruk en inbraakpogingen. Klik hier voor meer beeldmateriaal van de verschillende deuren en toebehoren.

Trasnparante glazen pui met een enkele automatische schuifdeur
Transparante glazen pui en automatische schuifdeur met ranke profielen

record heeft een uitnodigende en tegelijkertijd tochtwerende entree - in de vorm van een glazen pui en automatische schuifdeur, inclusief slimme sensoren conform EN 16005 - mogen realiseren voor Mr. Jordaan, een bijzonder hotel aan de gracht in hartje Amsterdam. Het hotel is gebaseerd op het levensverhaal van Meneer Onna, die eind jaren zestig begon met het aanbieden van een slaapplek in zijn eigen huis in de Jordaan. ► Klik hier voor het uitgebreide nieuwsartikel met informatie over de samenwerking, de toegepaste toegangsoplossingen en meer beeldmateriaal...

Speciale onder een hoek geplaatste deur voor Havenhuis Antwerpen, België.
Havenhuis Antwerpen, België

Het iconische Havenhuis te Antwerpen is een architectonisch kunstwerk, gebouwd boven de reeds bestaande bouwwerk, in de kenmerkende stijl van architectenbureau Zaha Hadid. Het is een prachtige en niet te missen aanvulling van de skyline van deze internationale stad.

record voelt zich dan ook vereerd een bijdrage te hebben mogen leveren aan dit prestigieuze project van de welbekende en internationaal opererende architectenbureau. Passend bij dit ontwerp is bij de doorgang naar het terras een speciale onder een hoek staande (overhellende) maatwerkdeur geïnstalleerd. Middels een hoogwerker zijn de materialen voorzichtig op locatie gebracht. Verder zijn in dit pand ook de bekende record STA 20 automatische schuifdeuren te vinden. Doordat hoge gebouwen meer wind vangen zijn op deze locatie ook windsensoren toegepast die bij een bepaalde windbelasting de deuren automatisch sluiten.

Tennisvereniging Beekhuizen, Velp
Tennisvereniging Beekhuizen, Velp

Het eerste contact tussen Tennisvereniging Beekhuizen en record Automatische Deuren B.V. was in 2016 toen de toegankelijkheid van de tennishal hoog op de prioriteitenlijst stond. Het plan omvatte o.a. het plaatsen van een lift naast de hal, een te maken doorbraak in de muur en het installeren van een automatische schuifdeur die rolstoeltoegankelijkheid moest realiseren.

record Automatische Deuren B.V. is het Nederlandse dochterbedrijf van de wereldwijde Zwitserse marktleider agta-record AG op het gebied van ontwikkeling, fabricage, installatie, service en onderhoud van esthetisch vormgegeven geautomatiseerde toegangsoplossingen. record installeerde volautomatische aluminium schuifdeuren die voorzien...   Lees verder

Transparante automatische schuifdeuren met smalle deurstijlen en zelfdragend profiel
Luxe hotel Schaluinenhoeve, Baarle-Nassau

Per eind mei 2017 is luxe hotel Schaluinenhoeve geopend in Baarle-Nassau. Van een vier sterrenhotel mag verwacht worden dat het van alle gemakken is voorzien. Om de gasten een onbelemmerde toegang én doorgang te verschaffen ontstond de vraag naar een glazen koepel met inbegrip van bijpassende automatische schuifdeuren.

Schaluinenhoeve is een luxe hotel gelegen net buiten het centrum van Baarle-Nassau en -Hertog. De prachtige ligging in de natuurlijke omgeving brengt alle rust en ruimte om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Naast... ►Lees verder 

Enkele vouwdeuren voor een maximale doorgangsbreedte - ideaal voor smalle entrees en doorgangen
Linden Hotel, Amsterdam

Voor een hotel dat huist in een opvallend gebouw en doet denken aan het bekende New Yorkse Flatiron Building, letterlijk vertaald 'strijkijzergebouw', zocht men naar een geautomatiseerde entree waarbij de volledige doorgangsbreedte benut wordt. De oplossing kwam in de vorm van de record E-FTA enkele vouwdeur.

Het Linden Hotel ligt op slechts 800 meter van het Anne Frank Huis en de Westerkerk. Het hotel is gevestigd in een historisch 18e-eeuws gebouw in de Jordaan in Amsterdam. Het hotel is gerenoveerd in 2013 en heeft kamers met een zithoek, een eigen badkamer, een flatscreen-tv en koffie- en theefaciliteiten. In de ochtend worden de gasten verwend met een continentaal ontbijt. Op 200 meter afstand vindt men tramhalte Nieuwe Willemstraat, die verbindingen biedt naar het Haarlemmerplein. Met het openbaar vervoer zijn gasten binnen 10 minuten bij het centraal station van Amsterdam, het Stedelijk Museum, het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. De Dam en het Koninklijk Paleis liggen op 1,5 km van het Linden Hotel.

Amsterdam Centrum is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in architectuur, stedentrips en wandelen.

 
Automatische Tourniquet met ingebouwde schuifdeuren en geïntegreerd luchtgordijn
Mercure Hotel Tilburg Centrum - Automatische Tourniquet met ingebouwde schuifdeuren en geïntegreerd luchtgordijn

record heeft de beste eigenschappen van haar automatische tourniquets en schuifdeuren versmolten tot een hybride toegangsoplossing. De perfecte entree is gecreëerd: de breed inzetbare record K 21 tourniquet met ingebouwde schuifdeuren! 

Het stijlvolle Mercure Hotel Tilburg Centrum is gelegen in de bruisende Tilburgse binnenstad en kijkt uit op het centrale plein de Heuvel. De... ►Lees verder...

Hoofd-entree-Tourniquet-viervleugelig-carrouseldeur-Brocacef-10
Brocacef, Maarssen: Inbraakwerende tourniquet, schuifdeuren & snellooppoorten met toegangsbadge

Een grootschalige verbouwing, een verandering in gebruik van de benedenverdieping en hoe record met de betrokken partijen tot de juiste toegangsoplossing is gekomen...

Brocacef Groep is een cluster van ondernemingen en marktleider op het gebied van de gezondheidszorg. Zij zijn onder andere actief met de innovatieve farmaceutische groothandel Brocacef en de toonaangevende apotheekketen BENU Apotheek. ►Lees verder...

Entree Automatische Schuifdeuren Ingang Uitgang Glas Glazen Volglas
Fysio Fitness Visscher, Groenekan (Utrecht)

Fysio Fitness Visscher is een bijzondere fysiotherapiepraktijk en fitnesscentrum waarin het streven naar een gezond lichaam centraal staat. Fysio Fitness Visscher helpt haar leden om verantwoord te bewegen met de hulp van persoonlijke begeleiding door gespecialiseerde fysiotherapeuten en deskundige fitnessinstructeurs.

De vestiging in Groenekan is gelegen in een speciaal verbouwde boerderij, voorzien van een groot aantal cardio- en krachtapparaten. Ook buiten zijn er sportfaciliteiten in de vorm van een speciaal daarvoor gebouwd bootcampterrein.
►Lees verder...

Beveiligingssluis-toegangssluis-toegangscontrole-systeem-5
Toegangssluis kantoorpand, Tilburg

In dit kantoorpand konden de ruim 800 werknemers zichzelf met een toegangspassysteem toegang verschaffen tot het gebouw. Het betreden en verlaten van het pand ging via kleine tourniquets met vier deurvleugels. Echter werden deze tourniquets als 'benauwend' en gebruiksonvriendelijk ervaren. Bovendien was dit gevoelige systeem vaak onderhevig aan storingen. 

Onze opdrachtgever zocht daarom een automatische toegangsoplossing waarbij de bezoekersstromen soepeler verlopen, maar de absolute monitoring en controle van de in- en uitgaande personen gehandhaafd blijft.

De oplossing werd gevonden in de vorm van de record R 62 Toegangssluis met intelligent toegangscontrole systeem en een scala aan beveiligingsniveaus. Deze cilindervormige sluis met ronde schuifdeuren biedt een hoogwaardig toegangscontroleniveau voor een volledige beheersing van de personenstroom. De wisselwerking tussen geavanceerde technologie en bewezen bouwkundige technieken maakt een veilige en beveiligde toegangscontrole mogelijk voor kwetsbare en speciaal beschermde gebieden, zoals banken, vliegvelden en soortgelijke omgevingen

Volledig glazen schuifdeuren met schuifdeurautomaat in minimalistische ophanging
Hotel Nassau, Breda

record is in 2015 benaderd voor advies en om vakkundig invulling te geven aan een bijzonder project voor Hotel Nassau Breda. Voor zowel de entree als de doorgang naar de keuken zocht men een maatwerkoplossing waarbij men de unieke inrichting van dit historische, maar tegelijkertijd ook moderne pand in acht nam. Vol trots presenteren wij u het eindresultaat.

Het Gebouw

Hotel Nassau Breda is een unieke belevenis op historische katholieke bodem waar vroeger sober geleefd werd. Bouwbedrijf Holding van de Ven Veghel BV, tevens pandeigenaar van dit bijzondere gebouw, heeft de renovatie en ombouw naar het luxueuze hotel verzorgd. De sobere gotische architectuur, de strakke inrichting, de moderne accenten en de geboden luxueuze services en faciliteiten resulteren in een ruimte rijk aan contrasten met een unieke ambiance. 

Dit bouwwerk, gelegen in één van de oudste straten van Breda, is van oorsprong een uitgebreid complex van diverse rijksmonumenten, waaronder historische gebouwen en een neogotische kapel.

Restaurant Liefdegesticht is een verlengde van het hotel en gebouwd tegen het voormalige klooster. Hier stelt iedereen alles in het werk om haar gasten een perfect gerecht en een unieke beleving te bieden. Eenvoudige gerechten met een rijke smaak staan centraal; geheel in de sfeer van de rooms-katholieke nonnen die hier vroeger leefden. ►Lees verder...

automatische in de wand schuivende deuren IP65 IP67 onzichtbare weggewerkte deurautomaat
TESO veerboot ms. Texelstroom

Op 18 juni 2016 vond de feestelijke overdracht van het nieuwe schip de ms. Texelstroom plaats en werd de vlag officieel in top gehesen. Na het officiële gedeelte konden de genodigden een kijkje aan boord nemen. Er vielen veel complimenten te horen over de inrichting en uitstraling van het schip.

Het lijkt wel een cruiseschip!

Doelde een aandeelhouder op de luxe uitstraling van de veerboot.

Expert in toegangsoplossingen voor de maritieme sector

record ontwikkelt en installeert al jaren specialistische toegangsoplossingen voor de maritieme sector. Mede hierom heeft TESO record al vroeg in het ontwerpproces betrokken bij de ontwikkeling en bouw van dit prachtige en moderne schip.

Zodoende kon record optimaal bijdragen aan dit project en gepast advies geven over functie, regelgeving en ontwerp.

Toegankelijkheid, gebruiksgemak & veiligheid

De nieuwe TESO-veerboot gaat varen tussen Den Helder en Texel en staat vol met toegangsoplossingen van record; elk met eigen specifieke eigenschappen in functie en esthetiek. Vanwege de hoge passagierscapaciteit zijn de aspecten toegankelijkheid, gebruiksgemak en veiligheid van groot belang. Dit zijn juist de specialisaties waarin record zich onderscheidt. 

De Texelstroom is een zogenaamde Ro-Ro (Roll on - Roll off) veerboot waar de toegang van voertuigen gescheiden is van de toegang voor fietsers en voetgangers. Voor de soepele en veilige doorgang van voetgangers en fietsers is gekozen voor de installatie van 16 passagierstoegangen met een water gestraald RVS frame en waterdichte record C127 draaideuraandrijving.

Voor de deuren naar de trappenhuizen (om op een van de bovendekken te komen) is gekozen voor handbediende brandwerende schuifdeuren met eigenschappen conform de maritieme brandcertificeringseisen (B15 en A30 classificatie). Bij activering van het brandalarm zorgen de contragewichten voor een automatische sluiting van deze deuren.

Op de bovendekken zijn de geautomatiseerde brandwerende varianten te vinden, maar ook diverse geautomatiseerde toegangsoplossingen in de vorm van RVS passagierstoegangen met waterdichte draaideuraandrijvingen, diverse schuifdeuren en luxe tourniquets.

Voor de tourniquets is gekozen voor een elegant design voorzien van 'collapsible door wings'. Middels deze vluchtwegvoorziening wordt het stijlvolle ontwerp onopvallend gecombineerd met doorgangsveiligheid.

Daar waar mogelijk zijn de automatische deuren in de wand schuivend. Dit resulteert in ruimtebesparing en past tevens bij de uitstraling van het schip.

Oog voor detail

Alle toegangsoplossingen zijn tot in detail uitgewerkt, conform een hoge standaard. De toegang van het mindervalidentoilet bijvoorbeeld is voorzien van een MiVa-schakeling om zo de toegang te vergemakkelijken. Dit laatste hebben wij bijvoorbeeld ook voor Schiphol Airport gerealiseerd.

Sinds 7 oktober 2016 is het schip officieel ingezet op de vaarroute tussen Den Helder en Texel. Voor meer informatie over de nieuwe veerboot of over TESO in het algemeen klikt u op onderstaande websitelink. 

Dubbele automatische schuifdeur D-STA 20
Villa Vivante

Villa Vivante is een specialist in bloemen, planten en woondecoraties. Zij zijn gevestigd in winkelcentrum 'De Leim' in Heer-Maastricht, waar men op 200m2 een zeer ruim assortiment snijbloemen en woondecoraties kan vinden. Tevens worden diensten aangeboden zoals abonnementen, bezorging op locatie en beschikken zij over een webshop. 

Zij hebben speciaal voor hun klanten de entree laten aanpassen. De verplaatsting, verbreding en automatisering van de ingang heeft geresulteerd in een meer open uitstraling, waarbij ook de functionaliteit en gebruikersgemak zijn verbeterd. 

 

Voorheen hadden wij de ingang op de hoek van een pand, een gewone deur. Dit had enkele praktische maar ook esthetische nadelen. Zo was de deur te smal voor levering van o.a. grotere pallets en veilingkarren. In de winter konden we i.v.m. de kou de deur niet open laten staan, maar dat was natuurlijk erg onhandig voor de klant, hij/zij moest immers met de handen vol de zware deur ook nog handmatig openen. Daarbij vonden wij doordat de ingang op de hoek was, wij niet echt betrokken waren bij de rest van het winkelcentrum. Onze wens was dan ook dat de ingang praktischer en laagdrempeliger werd voor een betere inloop.

Met de eigenaar van de winkelruimte zijn we in contact getreden over een mogelijk oplossing en we waren het er vrij snel over eens dat grote automatische schuifdeuren de oplossing zou zijn. Om alles goed in het straat -en winkel beeld te integreren is er een architect gekomen om alles netjes in te tekenen, 2 maanden later, net voor de bouwvak is er begonnen met de werkzaamheden. Bijna 2 maanden eerder dan gepland, aanvankelijk zou er pas in september worden begonnen, een meevaller dus. Eerst werden de oude kozijnen verwijderd evenals de borstwering, dit werd keurig voor openingstijd gedaan zodat de klanten geen last hadden van al dat breekwerk. Ook werd de oude deur verwijderd om plaats te maken voor mooie grote ramen. Wij hebben het als positief ervaren dat de toegang voor de klant ten alle tijden gegarandeerd bleef en dat we prima hebben kunnen doorwerken, ook werd alles keurig netjes meteen opgeruimd en werd er alles aan gedaan om de overlast tot een minimum te beperken. De dag erna zijn de schuifdeuren geplaatst, wat ook erg snel afgerond was. Vroeg in de middag was alles klaar en netjes opgeruimd.

De automatisering van de deuren werd door record Automatische Deuren verzorgd. Nadat de deuren geinstalleerd waren hebben zij de deuraandrijving snel en vakkundig aangebracht en ingesteld. De werking en bediening is netjes aan ons uitgelegd. De bediening van deze deuren is zeer gebruiksvriendelijk en is voorzien van verschillende functies, Zo kan de deur met wind en kou beperkter geopend worden en is eenrichtingsverkeer ook mogelijk. We zijn dan ook erg blij met de nieuwe situatie en hopen er lang plezier van te hebben.

- Stephan Lamberiks, eigenaar Villa Vivante

 

AFG-Arbonia-Forster, Frasnacht
AFG-Arbonia-Forster, Frasnacht

Arbonia Forster Holding AG, headquartered in Switzerland, is a supplier to the international construction industry. Its 6000 employees are active at 12 manufacturing facilities, and the 50 sales companies generate around a billion Swiss Francs of sales per year.

A portion of AFG’s business consists of the manufacture of door profiles and special doors, all of which are automated using drive systems by record. The doors at their headquarters in Arbon all feature drives provided by record.

debis Systemhaus, Berlin (Germany)
debis Systemhaus, Berlin (Germany)

Located very close to the Potsdamer Platz in Berlin, the debis-Haus is located in a district known as Daimler City. Designed by Italian architect Renzo Piano, it was built in 1993, but the Daimler subsidiary debis didn’t move in until1997. Renamed Atrium Tower some 16 years later, it is considered to be one of Berlin’s most eye-catching buildings, and functions today as the home to news media channel N24.

Since the terrorist attacks of September 11, it is no longer a publicly accessible building. The entrances consist of twin radial sliding doors designed as interlocks with under floor drives. The doors have a diameter of 2900mm and a height of 2650 mm.

St. Pancras Station, London (England)
St. Pancras Station, London (England)

An under floor door drive enjoys a special status. The extra effort required in construction to install the drive unit below ground enables the creation of a free, airy architectural style, and therefore often plays a role in representative glass constructions.

Here at the impressive St. Pancras railway station in London, it makes perfect sense that our C 90 SU model has been chosen to provide access to the platforms in the terminal-like Euro Star zone.

The drive units are protected to IP67 norms and standards by highly effective seals preventing the ingress of dirt, dust and the occasionally aggressive cleaning fluids of floor cleaning machines. They also defy the rain, even the English sort!

Centre Hospitalier de Luxembourg
Centre Hospitalier de Luxembourg

This is an urban hospital in Luxembourg belonging to a group that includes four specialist hospitals. The total budget amounts to about 300 million Euros.

The hospital features record CLEAN K1 hygienic sliding doors in automatic and manual versions. The models that do not feature seals around the profile edges to ensure a hermetically airtight seal are mainly fitted within the airtight zones. Their durable surfaces enable easy, thorough cleaning.

Clinique des Grangettes, Geneva (Switzerland)
Clinique des Grangettes, Geneva (Switzerland)

Located near the centre of Geneva, the Clinique des Grangettes enjoys a privileged, quiet location. Its main specialties are maternity, special surgery, cardiology, oncology, paediatrics and radiology.

record has equipped the Clinique des Grangettes with hermetically sealing doors with additional fire protection features. In addition to preventing airflow by fitting seals around the edge of the entire profile, the doors are provided with additional seals which swell in case of fire, thus preventing flames or smoke from spreading for at least 30 minutes. To enable the door to shut to prevent the spread of fire during a power failure, the door is fitted with a counterbalance. In the event of a power failure, the drive unit, attached by a magnet, is decoupled, the door leaf with its counterweight obeys gravity and uses its energy to close the door safely and securely.

Children’s Clinic Erlangen
Children’s Clinic Erlangen

The children’s’ clinic at the University Hospital of Erlangen treats pre-mature and newborn babies, children and teens of all ages. To ensure optimal care, depending on the medical condition and age, it has various departments and clinics staffed by experienced paediatricians, equipped with modern diagnostic and therapeutic tools and techniques. They work closely with highly qualified nurses, physiotherapists and educators for the health of its young patients.

Also playing a part in the patients’ recovery, the hospital features several dozen record CLEAN K1-A hermetically sealing automatic doors. The doors stand out with their large glass surfaces, which flood the building and fill the hallways with natural light. Blinds that close at the touch of a button are fitted to the glazed areas to create completely private zones.

Hug Bakery, Zurich (Switzerland)
Hug Bakery, Zurich (Switzerland)

The Hug Bakery was founded in Lucerne, Switzerland, when Josef Hug-Meyer, who was later to lend the Hug rusk (or Zwieback) his name, started a bakery back in 1877. Even today the company is family-owned and is now in its fifth generation. Hug maintains 10 branches throughout Switzerland, of which the latest was opened in the Birmersdorferstrasse in Zurich in 2013.

BMW Hollenstein Aesch (Switzerland)
BMW Hollenstein Aesch (Switzerland)

BMW Hollenstein in Aesch near Basel fully utilizes innovative technology. Completed in 2012, the operations centre uses only pioneering, sustainable infrastructure. The fully electric powered BMW models i3 and i8 are recharged at a special station prominently situated by the entrance. The electricity comes from a powerful solar energy plant located on the top of the roof. Any surplus electricity is fed back into the grid.

Little wonder, then, that only doors of usual design and construction were suitable for a building such as this. Again, innovation has found its way here too, enabling us to build one of Switzerland’s first record THERMCORD systems into the entrance porch.

Loading...