nl

Nieuws – 13-8-2021 | Opruimactie Limburg

Onze collega Nick van Laanen is een prachtig initiatief gestart, welke wij graag steunen.

Het zal vast niemand ontgaan zijn, de Watersnood in Zuid-Limburg. Nog altijd ervaren de bewoners de gevolgen van de overstromingen. Zij zijn dan ook hard bezig met de wederopbouw van hun woning en/of onderneming. Een helpende hand hierbij is dan ook zeer welkom.
Nick bedacht zich geen moment en wilde graag zijn steentje bijdragen door gemeentes te helpen met het opruimen van de ravage. Na wat eerdere ervaringen heeft hij het enthousiasme weten te wekken bij een aantal collega’s. Dit bracht hem op het idee om het wat grootser aan te pakken, want wie weet zijn er nog wel meer collega’s geïnteresseerd om te helpen!

Oproep aan de collega’s 

Na een oproep te hebben gedaan werden Nicks gedachten bevestigd; Een mooi clubje van 16 personen, woonachtig in alle streken van Nederland, heeft zich op zaterdagmorgen 31 juli verzameld in Sittard. Vanaf daar zijn ze gezamenlijk vertrokken naar de gemeente Geulle.

Dankzij bemiddeling tussen de gemeente en Stichting Bergse Kracht konden onze collega’s terecht bij onder andere de familie Janssen. Een groot deel van de groep heeft hier geholpen de ravage uit de keuken te verwijderen. De beelden spreken voor zich. Een klein groepje heeft zelfs nog een dorp verderop een bewoner de helpende hand kunnen bieden. 

Met dank aan onze sponsoren...

De werkzaamheden zouden niet succesvol plaats hebben kunnen vinden zonder de hulp van andere sponsoren.

Isero uit Eindhoven, Probin uit Ede en Van Enckevort uit Sittard hebben voor diverse opruimmaterialen gezorgd, zoals emmers, bezems, schoppen, vuilniszakken en handschoenen. 

Om de vrijwilligers van genoeg ‘brandstof’ te voorzien, is er mede dankzij Bakkerij Voncken uit Kerkrade een heerlijke lunch samengesteld (broodjes en Limburgse vlaaien). 

Voor het diner heeft Pizza e Pasta Della Pietro uit Sittard heerlijke pizza’s bezorgd. 

Hartelijk dank, lieve sponsoren, dat jullie dit initiatief wilden steunen en tot een succes hebben gemaakt!

... en onze vrijwilligers!

Tot slot willen we graag alle vrijwilligers die hun vrije zaterdag hebben opgeofferd in het zonnetje zetten:

Nick van Laanen – Rob Schoonbrood – Ivo van Tienen – Rene Erprath – Maggy van den Doel & moeder – Natascha Mattheijer & Flo de Vos (dochter) – Louis Luijten – Erwin Oberndorff & Marjolein den Boer (partner) – Peter Grisel – André Beeren – Julian Sneller – Martin Gramsma – Nick Wiggers 

Nick van Laanen; heel erg bedankt voor het opstarten van dit mooie initiatief en voor het organiseren van deze dag! 

Alle vrijwilligers; heel erg bedankt voor jullie deelname! Zonder jullie energie, enthousiasme, tijd en inzet had deze dag nooit zo succesvol geweest! 

Niet alleen wij, maar zeker ook de bewoners die jullie hebben geholpen, waarderen jullie hulp. Jullie zijn TOPPERS!

Ga terug
Loading...