nl

Nieuws – 18-6-2021 | FAAC Automatische Deuren zet zich in bij beroepenmarktdag voor jongeren in Utrecht

Van verlegen blikken tot vragen uit een onverwachte invalshoek en zelfs ware vragenvuren; de jongens en meisjes zetten de organisatoren en de vrijwilligers flink aan het werk. Opening doors to the Future.

"Ik ben gezegend dat ik de kracht en een opvoeding heb gehad waarin ik mezelf heb kunnen ontwikkelen, tot profvoetballer en tot iemand die het gymnasium heeft afgerond en naar de universiteit is gegaan. Ik denk dat ik daarom iets terug moet doen voor deze kinderen."

Aldus Redouan El Yaakoubi, voorheen voetballer bij TC Telstar en sinds kort bij Excelsior. Wanneer hij niet op het veld staat bij Excelsior, is Redouan te vinden in het buurtcentrum van het Utrechtse Overvecht. Daar zet hij zich met een groot aantal enthousiaste vrijwilligers in om de kinderen uit zijn wijk te helpen: stichting Durf Te Dromen, waar kinderen leren dat ze alles kunnen bereiken wat ze willen.

Vincent, Bachir en Faysal  tijdens hun vragenvuur...

In de gesprekken met jongeren over de actualiteiten en waar ze tegenaan liepen kwam naar boven dat ze – mede door corona - het lastig vinden om school- en profielkeuzes te maken. De stichting heeft daarom op 2 mei jl. in de buitenlucht een beroepenmarkt georganiseerd voor kinderen uit groep 8 van het basisonderwijs en jongeren uit de eerste, tweede en derde klas van het voortgezet onderwijs.

Vanuit FAAC Automatische Deuren zijn 3 collega’s van de partij geweest, elk vanuit een andere expertise (een monteur, een werkvoorbereider en een marketing- en productmanager) om de jongeren te vertellen over hun dagelijkse werkzaamheden, hoe hun carrière tot nu is verlopen en wat voor opleiding ze hebben gevolgd of nog aan het volgen zijn. Ook hebben de jongeren kennis kunnen maken met een brandweerman en beroepsbeoefenaars in de sectoren zorg & welzijn, kunst & cultuur en IT. De dag is door vrijwilliger Karin Schagen mooi samengevat in een mooie video.

Met veel plezier en een grote glimlach kijken wij terug op deze bijzondere dag. We zien deze knappe, grappige en slimme jongetjes en meisjes zeker later als chirurgen, advocaten of acteurs aan de slag gaan.
Bij elk bezoek aan het buurthuis lopen zij al door onze automatische schuifdeuren naar binnen. We hopen natuurlijk wel stiekem dat deze talentjes later bij onze vestigingen binnen lopen en ons team gaan versterken als monteur, ingenieur, manager of directeur. We hebben er het volste vertrouwen in dat ze (mede dankzij Redouan en zijn team van Stichting Durf te Dromen) het helemaal gaan maken in de toekomst! #OpeningDoorsToTheFuture

Wij bedanken nogmaals alle vrijwilligers voor hun inzet en de organisatie, maar zeker ook alle jongeren voor hun vragen, aandacht en aanstekelijke enthousiasme. Veel succes en plezier gewenst en lekker leren en groeien! 😊

Namens onze VincentBachirFaysal en alle andere van Team FAAC Automatische Deuren! ❤

#stichtingdurftedromen #dtd #utrecht #overvecht #kinderen #jongeren #leren #talentontwikkeling #talent #passie #dromen #beroepenmarkt #beroepen #maatschappelijkbetrokken #OpeningDoorsToTheFuture #FAACAutomatischeDeuren #KansenBieden #LerenEnGroeien

Ga terug
Loading...