nl

Nieuws – 8-2-2021 | Houd uw entree schoon, sneeuw- en ijsvrij

Nederland is eindelijk weer eens bedekt met een prachtig pak sneeuw. Dit resulteert sinds dit weekend in veel schatergelach, inpepermomenten, mooie sneeuwpoppen, snowface challenges, glij- en valpartijen en prachtige foto’s en video’s! Elke helling is sinds dit weekend omgebouwd tot een sleebaan en de chocomelk en slagroom was hier en daar zelfs uitverkocht. Kortom: plezier voor jong en oud!

Ons advies met dit weer: houd uw entree schoon en sneeuwvrij

De sneeuwval in combinatie met vorst en harde wind heeft ook een keerzijde. Naast al het ongemak en gevaar op de weg kan het ook een nadelig effect hebben op de entrees: de stuifsneeuw die tegen de gevel of zelfs naar binnen waait, het vastvriezen van bewegende delen of vloerrails die verstopt raken door vuil, sneeuw en ijs. Plassen (en de weerspiegelingen hiervan) , opgehoopte sneeuw, voorbij vliegende stuifsneeuw en voetafdrukken (moddersporen) kunnen bovendien ook per abuis de sensoren activeren wat resulteert in ongewenste openingen van de deuren of zelfs vastlopen van de deurvleugels.

Ons advies is om vooral nu uw entree zo goed als mogelijk schoon, sneeuw- en ijsvrij te houden. Dit geldt ook voor de kap (met name bij de buitensensoren). Probeer ophoping van sneeuw tegen te gaan, klop uw matten, veeg geregeld ‘uw straatje’ schoon en liever: houd deze vrij van ijs en sneeuw. Zo beperkt u de kans op vastlopen en zorgt u voor een correcte en veilige ontvangst van uw bezoekers. Indien u op locatie last heeft van harde wind (vaker het geval bij hoge gebouwen of aan zee) en u niet tegen de elementen kan opvegen, is het raadzaam om uw deur(en) op handbediend zetten. Dit is met name aan te raden bij draaideuren, daar deze naar buiten toe draaien en extra last hebben van sneeuw op de ondergrond en op de draaicirkelbeveiliging: de sensoren die de deuren veilig voor gebruik maken.

Extra druk

Zoals u wellicht al verwacht is het door deze – voor Nederland – extreme weersomstandigheden bij ons extra druk. Bovendien zijn veel locaties minder makkelijk bereikbaar doordat wegen slecht begaanbaar of afgesloten zijn vanwege plaatselijke sneeuwduinen, asfaltherstel-  en bergingswerkzaamheden. Het is daarom niet mogelijk om alle meldingen direct in behandeling te nemen. Meldingen worden op urgentie ingeschat en zullen op volgorde van urgentie worden verwerkt. Wij bedanken u voor uw begrip.

Met vriendelijke groet,

Team FAAC Automatische Deuren
(voorheen Record Automatische Deuren)

Ga terug
Loading...