record automatische Türsysteme nl

Zorg

Een eerste indruk is van grote invloed op het gevoel van de mens. Zo ook bij het (voor het eerst) betreden van een gebouw. In de zorgsector kan dit juist een nog grotere rol spelen, daar dit vaak gepaard gaat met bezorgdheid, ongemak en pijn door bijvoorbeeld een ziekte of aandoening, maar het kan ook staan voor hoop en geluk op een voorspoedig herstel. Een serene entree zorgt voor een oase van rust en comfort; precies wat een bezoeker nodig heeft.

Comfort & Veiligheid

Onze toegangsoplossingen zijn vooral praktisch, hygiënisch, makkelijk in gebruik en bediening en bovendien fluisterstil. De bezoekersstromen (People Flow) worden hiermee gereguleerd, waarbij personen ongehinderd het pand kunnen betreden en verlaten. De intelligente geautomatiseerde systemen en sensoren dienen de bezoekers, waardoor onze deuren vrijwel onmerkbaar worden voor het publiek.

Voor noodsituaties hebben wij diverse veiligheidssystemen ontwikkeld die bijdragen aan de veiligheid en bescherming van uw bezoekers, medewerkers en uw pand.

Ook bij brand kunt u vertrouwen op onze hoogwaardige brand- en rookwerende deuren. Na brandmelding zullen de deuren in de open positie blijven of sluiten (naar wens vooraf in te stellen). Indien de deuren zijn gesloten, zullen de deuren handbediend zijn of, bij aanwezigheid van een slot, vergrendelen. In het laatste geval zijn de deuren te ontgrendelen met een sleutelcontact. Na opening zal de deur automatisch sluiten.
Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan onze solide 30 minuten of 60 minuten brandwerende schuifdeuren.

Helaas is het ook nodig om bepaalde ruimtes te beschermen tegen inbraak. Denk hierbij aan de ruimtes waarin waardevolle (onderzoeks-)apparatuur of geneesmiddelen zijn opgeslagen. Hiervoor hebben wij inbraakwerende deuren ontwikkeld die onder andere voorzien zijn van slagwerend beveiligingsglas, een gemodificeerd loopwerk en structurele versterkingen. Kenmerkend is dat de veiligheid verhogende modificaties compleet in het systeem zijn geïntegreerd, waardoor er visueel geen verschil merkbaar is.

Gezondheid & Hygiëne

Hygiëne is in de zorgsector zeer cruciaal in verband met bijvoorbeeld de aanwezigheid van ziektekiemen. Cliënten zijn vaak vatbaarder voor bacteriën. In ruimtes waar bijvoorbeeld operaties worden uitgevoerd en de sanitaire voorzieningen door meerdere personen gedeeld worden, is het risico van de overdracht van bacteriën groot. Wij hebben speciaal hiervoor slimme, ruimtebesparende en hygiënische oplossingen ontwikkeld. Men kan hierbij denken aan contactloze bedieningen, handige sensoren, hygiënisch en hermetisch (af)sluitende deuren.

Daarnaast is bescherming tegen elektronen-, röntgen- en gammastraling mogelijk door de toepassing van deuren met loodinleg in het hele deurblad, de binnenzijde van de omrandingsprofielen en de kozijnen. De stralingen blijven hierdoor beperkt tot de betreffende ruimte.

Klimaatbeheersing & Kostenbesparing

Naast dat onze deurautomaten feilloos werken, een lange levensduur hebben en onderhoudsarm zijn, zijn zij ook de zuinigste in de branche! Bovendien is een geautomatiseerd deursysteem van zeer grote invloed op de klimaatbeheersing van het gebouw. Met goed ingestelde automatische deuren bespaart u aanzienlijk op uw energiekosten (stook- en koelkosten). Dit past in het milieubewust ondernemen van nu en is bovendien snel terugverdiend. Naast het kostenbesparende kenmerk creëert u ook een constante en aangename temperatuur en is het verlies van geconditioneerde binnenlucht minimaal.

Bereikbaarheid & Parkeeroplossingen

Bij grote zorggebouwen is vaak sprake van een grote doorstroom van (vracht)auto’s. Zorginstellingen willen graag een goede bereikbaarheid en parkeergelegenheden aanbieden aan haar bezoekers, personeel, leveranciers, etc. Om de hoge bezoekersaantallen gecontroleerd toegang te kunnen verlenen, heeft record de perfecte toegangsoplossingen wanneer het gaat om voertuigdoorgangen. Men kan hierbij denken aan automatische slagbomen bij de in- en uitgang van een parkeerterrein/-garage. Of aan een automatische schuifpoort, draaipoort of speedgate bij de leveranciersingang van een zorginstelling.

Door deze toegangsoplossingen ontstaat er een gecontroleerde doorstroom van voertuigen, zonder dat er ongeregeldheden kunnen ontstaan.

Verwante producten

Modulaire deursystemen voor cleanroom-toepassingen - record CLEAN is de aanduiding voor een modelserie van automatische deuren die worden ingezet indien duidelijk omschreven eigenschappen vereist zijn.

De basis van de record CLEAN-serie wordt gevormd door de deuren K1 als enkelvleugelige schuifdeur en K2 als dubbelvleugelige schuifdeur. Deze deuren zijn bij de materiaalkeuze in de deurbladkern en het oppervlak evenals de vormgeving van het kozijn en het afdichtingssysteem op velerlei wijze combineerbaar en daarmee geschikt voor allerlei toepassingen.

FAAC B680H Hybride slagboominstallatie - Voor het reguleren van intensieve verkeersstromen is deze hybride slagboominstallatie FAAC B680H uitermate geschikt. De unieke hybride technologie (hydraulisch + borstelloze 24V motor) kent een bijzonder laag energieverbruik voor het openen en sluiten van slagbomen met een maximale mastlengte van 8 meter. Onder de stijlvolle behuizing zijn alle componenten ondergebracht. De complete behuizing kan verwijderd worden, wat het uitvoeren van service- en onderhoudswerkzaamheden vergemakkelijkt. Deze unieke slagboom is vrijwel voor iedere situatie geschikt en is daardoor volledig af te stemmen op uw specifieke situatie.

record K 31 drievleugelige tourniquet beschikbaar in diverse uitvoeringen - Deze veelzijdige drievleugelige tourniquet record K 31, ook wel carrousel deur genoemd, is de toegangsoplossing voor uw gebouw waarbij een snelle doorstroom van uw bezoekers vereist is. 

Loading...