nl

Kantoren

De laatste decennia zijn onze manier van werken en daarmee ook onze werkplekken ingrijpend veranderd. Flexplekken zijn bijvoorbeeld populair. Er wordt meer met natuurlijk licht, klimaatbeheersing en de inrichting rekening gehouden om een gezonde en bevorderlijke werkomgeving te creëren. Bedrijven delen vaak ook het gebouw met andere bedrijven en instanties.

Vormgeving & Uitstraling

Zoals bij elk gebouw hebben ook kantoren zowel optische als functionele functies. Elk bedrijf heeft zijn eigen huisstijl en de daarbij behorende inrichting en vormgeving van haar vastgoed, wat mede bijdraagt aan haar imago. 

Door ons brede portfolio, praktische en vooral doordachte opties en het strakke ontwerp van onze toegangsoplossingen zijn zij overal toepasbaar en een aanvulling op de esthetiek én functionaliteit van elk gebouw.

Toegangscontrole & Persoonsbegeleiding

Zoals beschreven kunnen per gebouw en bedrijf uiteenlopende elementen van belang zijn. De diverse toegangsoplossingen begeleiden de bezoekersstromen in, uit en door het gebouw. Door middel van fysieke toegangscontrole in de vorm van bijvoorbeeld poortjes, tourniquets (draaikruizen) en toegangspasjes kunnen personeel en bezoekers van verschillende bedrijven, afhankelijk van hun bevoegdheden, gescheiden worden en naar de beoogde ruimten begeleid worden.
Onze toegangsoplossingen zijn rolstoeltoegankelijk en daarmee geschikt voor mindervaliden.

Veiligheid & Bescherming

Voor noodsituaties hebben wij diverse veiligheidssystemen ontwikkeld die bijdragen aan de veiligheid en bescherming van uw bezoekers, medewerkers en uw pand.

In geval van calamiteiten dienen bezoekers en medewerkers het pand zo snel mogelijk te kunnen verlaten. Dit is te realiseren door bijvoorbeeld het unieke Totale Openingssysteem (TOS). Met dit systeem kunnen de deurvleugels én zijlichten – naast de normale schuivende openingsbeweging – onafhankelijk van de deurpositie 90° in de vluchtrichting worden gezwenkt. De opengeklapte deurvleugels kunnen tevens in de richting van de wand worden geschoven. Hiermee wordt vrijwel de complete breedte en hoogte van de doorgang vrijgegeven. Dit maakt de TOS niet alleen uitermate geschikt als vluchtdeur, maar ook als ideale toegang wanneer er grote objecten verplaatst moeten worden. 

Ook bij brand kunt u vertrouwen op onze hoogwaardige brand- en rookwerende deuren. Na brandmelding zullen de deuren in de open positie blijven of sluiten (naar wens vooraf in te stellen). Indien de deuren zijn gesloten, zullen de deuren handbediend zijn of, bij aanwezigheid van een slot, vergrendelen. In het laatste geval zijn de deuren te ontgrendelen met een sleutelcontact. Na opening zal de deur automatisch sluiten.
Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan onze solide 30 minuten of 60 minuten brandwerende schuifdeuren.

Helaas is bescherming tegen inbraak nodig. Hiervoor hebben wij inbraakwerende deuren ontwikkeld, die onder andere voorzien zijn van slagwerend beveiligingsglas, gemodificeerd loopwerk en structurele versterkingen. Kenmerkend is dat de veiligheid verhogende modificaties compleet in het systeem zijn geïntegreerd, waardoor er visueel gezien geen verschil merkbaar is. Hierdoor blijven de stijlvolle eigenschappen en strakke lijnen van het ontwerp behouden.

Hygiëne & Gemak

Hygiëne is op drukbezochte locaties van groot belang. In gebouwen waar voedsel en drank bereid, bediend en/of genuttigd worden en de sanitaire voorzieningen door meerdere mensen gedeeld worden is het risico van overdracht van bacteriën groot. Wij hebben speciaal hiervoor slimme, ruimtebesparende en hygiënische oplossingen ontwikkeld, waarbij men kan denken aan contactloze bedieningen, handige sensoren en hygiënisch afgewerkte deurautomaten.

Klimaatbeheersing & Energiebesparing

Naast dat onze deurautomaten feilloos werken, een lange levensduur hebben en onderhoudsarm zijn, zijn zij ook de zuinigste in de branche! Bovendien is een geautomatiseerd deursysteem van zeer grote invloed op de klimaatbeheersing van het gebouw. Met goed ingestelde automatische deuren bespaart u aanzienlijk op uw energiekosten (stook- en koelkosten). Dit past in het milieubewust ondernemen van nu en is bovendien snel terugverdiend.  Naast het kostenbesparende kenmerk creëert u ook een constante en aangename temperatuur en is het verlies van geconditioneerde binnenlucht minimaal.

Bereikbaarheid & Parkeeroplossingen

Ook binnen deze sector zijn goede bereikbaarheid, parkeergelegenheden en soepele doorstroom belangrijke aspecten voor onder andere de gasten, het personeel en de leveranciers. Om de vele bezoekers gecontroleerd toegang te kunnen verlenen, heeft FAAC de perfecte toegangsoplossingen wanneer het gaat om voertuigdoorgangen. Men kan hierbij denken aan automatische slagbomen bij de in- en uitgang van een parkeerterrein/-garage en automatische schuifpoorten, draaipoorten of speedgates bij de leveranciersingang.
Door deze toegangsoplossingen worden ongeregeldheden en opstoppingen voorkomen en een gecontroleerde doorstroom van voertuigen en personen gewaarborgd.

Verwante producten
automatic sliding door record

Klassieke lineaire schuifdeuraandrijving record STA 20 – Onze enkel- of dubbelvleugelige klassieke lineaire automatische schuifdeuren kunnen overal toegepast worden waar een scheiding tussen ruimtes gewenst is. Met automatische schuifdeuren wordt er een toegankelijke, aangename en veilige entree gecreëerd voor personenverkeer. Onze schuifdeuren treft u onder andere in winkelcentra, hotels, kantoorgebouwen en flatgebouwen. 

COMINFO Easygate LX

De snellooppoorten van COMINFO combineren een hoge doorstroomcapaciteit met een hoog beveiligingsniveau. Deze unieke combinatie maakt snellooppoorten bij uitstek geschikt voor toepassing bij entrees van kantoor- en overheidsgebouwen.

Door middel van geautomatiseerde panelen van transparant glas wordt de doorgang gereguleerd terwijl het ingebouwde detectiesysteem voorkomt dat personen meelopen in gelijke of tegenovergestelde richting. Het RVS bovenblad kan uitgevoerd worden in hout of natuursteen.

De COMINFO EasyGate LX snellooppoort is geschikt voor situaties waar maximaal gebruikerscomfort gecombineerd dient te worden met een hoog beveiligingsniveau. De combinatie van roestvrijstalen materialen in combinatie met glas of hout maken het mogelijk om de COMINFO EasyGate LX snellooppoort te integreren in elke omgeving. De snellooppoort wordt standaard geleverd met transparante glaspanelen van 8 mm dik en 1200 mm hoog.

Diverse soorten van identificatie- en signaleringssystemen kunnen op de tourniquet worden aangesloten. De COMINFO EasyGate LX is inzetbaar voor een breed scala van toepassingen zoals; banken, kantoren, overheidsinstellingen, openbaar vervoer en openbare gebouwen.

record TSA 20

Lineaire telescopische schuifdeuraandrijving TSA 20 – Even uitnodigend en betrouwbaar als de klassieke lineaire schuifdeur, maar qua constructie en bewegingsverloop indrukwekkender, zijn onze twee- of viervleugelige telescopische schuifdeuren. Zeer geschikt voor ruimtes waar er wegens beperkte ruimte geen klassieke schuifdeur gemonteerd kan worden, maar wel een grote doorgangsbreedte gewenst is. Onze telescopische schuifdeuren treft u onder andere in winkelcentra, hotels, kantoorgebouwen en flatgebouwen.

Loading...