nl

Nieuws – 14-8-2017 | Transparante glazen pui en automatische schuifdeur met ranke profielen

Record heeft een uitnodigende en tegelijkertijd tochtwerende entree - in de vorm van een glazen pui en automatische schuifdeur, inclusief slimme sensoren conform EN 16005 - mogen realiseren voor Mr. Jordaan, een bijzonder hotel aan de gracht in hartje Amsterdam. 

Het gebouw

Het hotel is gebaseerd op het levensverhaal van Meneer Onna, die eind jaren zestig begon met het aanbieden van een slaapplek in zijn eigen huis in de Jordaan.

Ondernemer Tsibo Lin: “Van 1 slaapplek ging hij naar 2 slaapkamers, naar 3, naar 4 en uiteindelijk had hij een volledig hotel. Als je het goed bekijkt was hij zijn tijd ver vooruit en was hij een voorloper van de huidige Airbnb. De naam Mr. Jordaan is daarom heel toepasselijk en verwijst niet alleen naar de locatie, maar is eigenlijk een personificatie van de oprichter.”

Ook het interieur verwijst naar de oprichting van het hotel, eind jaren zestig. “Het interieur verwijst terug naar die tijdsperiode en is gecombineerd met urban items,” aldus Lin. “Persoonlijke aandacht voor de gast en het delen van lokale ontdek-je-plekjes in de stad zorgen ervoor dat wij het verschil kunnen maken. En met de huissleutel als symbool voor gastvrijheid en het warme huiselijke gevoel willen we tonen dat gasten zich hier thuis mogen voelen.”

Het contact

De Amsterdamse horecaondernemer Tsibo Lin bezit naast dit hotel ook nog het Linden hotel, eveneens gevestigd in de Jordaan. Voor de renovatie van het hotel heeft Lin Temmink Bouwprojekten bij de hand genomen.

Men kan begrijpen dat het betreden en verlaten van een klassiek grachtenpand in groepen en met bagage de nodige uitdaging biedt, vooral met de ouderwetse handmatige draaideuren. Daarbij wil men in een hotel een aangenaam binnenklimaat bieden en dat begint al met de ontvangstruimte.
Lin sprak de wens uit voor een toegangsoplossing in de vorm van een eigentijdse, veilige, ruime en geautomatiseerde entree, met een open en transparante uitstraling. Een toegangsoplossing die tevens bijdraagt aan een aangenaam binnenklimaat. Voor de realisatie van de entree die aan deze voorwaarden voldoet heeft Temmink Record als toegangspartner ingeschakeld.

Het samenwerkingsverband

Temmink Bouwprojecten en Record delen een klantgerichte visie en gaan beiden voor de optimale oplossing. Hiermee zijn wij op elkaar ingespeelde partners die al jaren samen unieke projecten realiseren. De adequate samenwerking en de geleverde kwaliteit is Lin niet ontgaan en daarom heeft hij Record ook voor zijn hotel aan de Lindegracht om een passende toegangsoplossing gevraagd. Door de opvallende vorm en inrichting van dat hotel, maar vooral ook de plaats van de entree, leek een automatische toegangsoplossing voor de smalle doorgang onmogelijk.

Het resultaat

De gevel is geheel in zijn klassiek Amsterdamse grachtenpand-vorm behouden. Passend bij het gastvrije karakter staat de deur altijd open. Achter de deur bevindt zich een volledig glazen wand met opvallend ranke profielen, inclusief een extra brede automatische schuifdeur (Record E-STA 20) met dito profiel. De keuze voor de glazen afscheiding in combinatie met het minimalistische profiel houdt de entree transparant en uitnodigend. Vanuit de ontvangsthal gezien, geeft het meer diepte aan de wat kleine binnenruimte.

Wilt u rondkijken in onze 360º foto's? Klik dan op de vierkant voor de volledige schermweergave en klik vervolgens met uw muis op de foto en sleep deze in de richting die u wilt bekijken. Kijkt u op uw telefoon of tablet? Sleep dan met uw vinger in de afbeelding of klik op het kompas en beweeg uw telefoon in een willekeurige richting...

Het glaswerk is over de volle breedte voorzien van stickers in de vorm van de Amsterdamse herenhuizen. Een design dat zich ook op andere plaatsen in het hotel laat terugvinden. De keuze voor de stickers is echter ook ter bevordering van de veilige doorgang. Zij voorkomen immers dat de bezoekers de glazen afscheiding niet opmerken, met alle gevolgen van dien. Daarnaast heeft Record slimme sensoren geïnstalleerd die voor een ongehinderde en altijd veilige doorgang zorgen conform NEN 16005.

De aandrijving en ophanging van de deurautomaat zijn stijlvol gehangen aan de karaktervolle massiefhouten steunbalken en passen mede door hun kleur netjes bij de urban look van dit hotel.

Naar gelang de drukte en/of seizoen kan men voor bijpassende instellingen kiezen, te denken aan bijvoorbeeld de altijd open-, de zomer- en de winterstand. Op deze manier draagt de deurautomaat bij aan een aangenaam binnenklimaat en een bijkomende kostenbesparing in de stook- en koelkosten.
Naast het beperken van tocht en het behoud van de binnentemperatuur, beperkt de deur ook de geluidshinder vanuit de straatzijde.

Wij zijn trots dat wij een toegangsoplossing hebben mogen leveren die aansluit op de wensen van de klant en past bij de gastvrije urban uitstraling van dit bijzondere hotel.

Bij deze bedanken wij Temmink Bouwprojecten voor de gedeelde ervaringen en wederom een goede samenwerking. Daarnaast wensen wij Tsibo Lin en zijn teams van zowel hotel Mr. Jordaan als het Linden hotel en al hun gasten een prettig verblijf.

Mocht u meer informatie willen over het tot stand komen van dit unieke project of wilt u juist weten wat wij voor u en uw projecten kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Ga terug
Loading...