nl

Nieuws – 10-7-2017 | Toegankelijkheid voor iedereen!

Het eerste contact tussen Tennisvereniging Beekhuizen en Record automatische deuren B.V. was in 2016 toen de toegankelijkheid van de tennishal hoog op de prioriteitenlijst stond. Het plan omvatte o.a. het plaatsen van een lift naast de hal, een te maken doorbraak in de muur en het installeren van een automatische schuifdeur die rolstoeltoegankelijkheid moest realiseren.

Record automatische deuren B.V. is het Nederlandse dochterbedrijf van de wereldwijde Zwitserse marktleider Agta-Record AG op het gebied van ontwikkeling, fabricage, installatie, service en onderhoud van esthetisch vormgegeven geautomatiseerde toegangsoplossingen. Record installeerde volautomatische aluminium schuifdeuren die voorzien in de gewenste toegankelijkheid van de tennishal.

Nadat Tennisvereniging Beekhuizen eenmaal had kennisgemaakt met de voordelen van de Record automatische deuren, kwam al gauw het volgende verzoek: De algehele toegankelijkheid van het clubhuis te verbeteren.

Op Wikipedia wordt toegankelijkheid omgeschreven als: “Het doel om te zorgen dat iedereen dezelfde voorzieningen op gelijkwaardige wijze kan gebruiken, zodat zo weinig mogelijk aparte oplossingen bedacht moeten worden voor personen met een functiebeperking. Toegankelijkheid is niet enkel gericht op het "drempelvrij" maken voor bijzondere doelgroepen, maar komt iedereen ten goede.”

Dit is precies wat Record dagelijks tegenkomt in de wensen die uitkomen op het installeren van een automatische toegangsoplossing. De toegankelijkheid geldt voor iedereen: van de ouders met een kind in een buggy, de boodschappen doende winkelwagenduwer, de rollator- of rolstoelgebruiker, tot de koffer dragende hotelgast.

Voor het entreeportaal werd, zonder grote bouwkundige aanpassingen, de oplossing vormgegeven door de bestaande houten deuren te automatiseren middels fluisterstille draaideurautomaten. Een bezoeker die zich richting de deur begeeft, wordt ‘gezien’ door de  sensoren die vervolgens de deurautomaten activeren, waarmee de toegankelijkheid vergemakkelijkt wordt. De veiligheid van passanten wordt gewaarborgd door de op de deur aangebrachte infrarooddetectie en de knelbeveiligingstrippen.

Voor de toegankelijkheid van de kleedkamers en de bar installeerde Record een slank geprofileerde automatische schuifdeur. Ook deze schuifdeur is voorzien van microprocessor gestuurde elektronica die een comfortabele en door iedereen te gebruiken entree mogelijk maakt.

De overdekte tennisbanen op deze locatie bevinden zich op een lager niveau dan de andere banen. Om dit niveauverschil te overbruggen is er voor mindervaliden een speciale toegangsoplossing gebouwd in de vorm van een rolstoelvriendelijke loopbrug, welke je begeleidt naar de lift, gesitueerd naast de tennishal. Eenmaal beneden ervaart de bezoeker de toegankelijkheid van het gebouw door de fraaie automatische Record schuifdeuren die voorzien zijn van zijdematte, ondoorzichtige veiligheidsbeglazing. Ook hier wordt met behulp van slimme sensoren een veilige doorgang gewaarborgd.

Ook interesse in het realiseren van toegankelijkheid? Kijk op onze website www.recordbv.nl en/of bezoek ons in een van onze showrooms.

Ga terug
Loading...