nl

Nieuws – 4-7-2017 | Luxe hotel Schaluinenhoeve, Baarle-Nassau – transparante schuifdeuren

Per eind mei 2017 is Luxe hotel Schaluinenhoeve geopend in Baarle-Nassau. Van een vier sterrenhotel mag verwacht worden dat het van alle gemakken is voorzien. Om de gasten een onbelemmerde toegang én doorgang te verschaffen ontstond de vraag naar een glazen koepel met inbegrip van bijpassende automatische schuifdeuren.

Het gebouw

Schaluinenhoeve is een luxe hotel gelegen net buiten het centrum van Baarle-Nassau en -Hertog. De prachtige ligging in de natuurlijke omgeving brengt alle rust en ruimte om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Naast luxe hotelkamers, die van alle gemakken zijn voorzien, biedt Schaluinenhoeve een weidse landschapstuin, een ruime zwemvijver en een historische jachtzaal uitgerust met lounge en bibliotheek. In de jachtzaal kun je de dag goed starten met een heerlijk ontbijt inclusief bijzondere streekproducten.

Sinds november 2016 zijn de eigenaren bezig met een grootschalige renovatie van het pand. Oorspronkelijke onderdelen zijn behouden, maar er zijn ook moderne elementen toegevoegd. Eén van die moderne elementen is de glazen koepel die als hoofdentree dient, maar ook de jachtzaal met de hotelkamers verbindt.

De samenwerking

“Nadat het idee geboren was om een glazen koepel te laten plaatsen, zijn we gaan zoeken naar de juiste partner om dit project mee uit te voeren. We zochten een partij die een goede constructie kon maken, maar ook veel aandacht besteedt aan het zichtwerk. Die partner hebben we gevonden in Record. De samenwerking is altijd prettig verlopen. Record werkt netjes en secuur, iets wat wij als vier sterrenhotel erg belangrijk vinden”, aldus Ankie Verheijen, eigenaresse van Schaluinenhoeve.

“Omdat de glazen koepel als entree dient, is het belangrijk dat dit er extra goed uit ziet. Daarbij willen we de gasten zoveel mogelijk ontzorgen. De glazen koepel met automatische schuifdeuren bood uitkomst”. Ankie vervolgt: “Als de gasten nu aankomen met hun koffers kunnen ze zonder moeite naar binnen lopen. Daarnaast kunnen ze bij binnenkomst direct uitkijken over de landschapstuin die achter het hotel ligt. De glazen wand biedt een mooi uitzicht en maakt een goede eerste indruk”.

Het resultaat

Het resultaat mag er zijn: De Record D-STA 20 automatische schuifdeuren met twee zijlichten, een zelfdragend profiel en afdekkap van slechts 108 mm hoog en ranke deurstijlen van het Record  I20 profiel zijn passend geïntegreerd in de glazen koepel. Om de bezoekers en hun bagage ook in weer en wind een makkelijke doorgang te bieden is de Record RIC 290 Combinatie Sensor met radar én infrarood technologie met regenkap geïnstalleerd.

“Het is precies zoals we het ons hadden voorgesteld. Het is een prachtige moderne verbinding geworden tussen twee authentieke gebouwen. Die combinatie van modern en authentiek zie je terug in het hele hotel”, aldus Ankie. Inmiddels is Schaluinenhoeve geopend en hebben de eerste gasten hun intrede gedaan. Ankie vervolgt: “De eerste reacties zijn goed. De gasten zijn direct verrast door het uitzicht. Uiteindelijk willen we het de gasten naar hun zin maken en hen de rust bieden die bij een hotelovernachting hoort. Gemak is daar een belangrijk aspect van. Rust, ruimte en natuur, dat zal je vinden bij Schaluinenhoeve.”

Wij zijn trots dat wij een bijdrage mochten leveren en feliciteren het team van Schaluinenhoeve met de verwezenlijking van hun droom; een prachtig viersterrenhotel, het eerste dat Baarle-Nassau rijk is.

Ga terug
Loading...