nl

Nieuws – 12-5-2017 | Mercure Hotel Tilburg Centrum - Automatische Tourniquet met ingebouwde schuifdeuren en geïntegreerd luchtgordijn

Record heeft de beste eigenschappen van haar automatische tourniquets en schuifdeuren versmolten tot een hybride toegangsoplossing. De perfecte entree is gecreëerd: de breed inzetbare Record K 21 tourniquet met ingebouwde schuifdeuren!

Het gebouw

Het stijlvolle Mercure Hotel Tilburg Centrum is gelegen in de bruisende Tilburgse binnenstad en kijkt uit op het centrale plein de Heuvel. De 93 ruime en moderne hotelkamers, waaronder luxe privilege rooms, suites en trendy appartementen, zijn van alle gemakken voorzien en garanderen een aangenaam en zorgeloos verblijf. Het Mercure team heeft onlangs de ontvangstruimte verbouwd wat heeft geresulteerd in een prachtige en ruimere lobby met een moderne entree.

Het samenwerkingsverband

Het Mercure team en Record zijn geen onbekenden van elkaar. Wij zijn trots te mogen zeggen dat wij al jaren een partnerschap genieten en een bijdrage mochten leveren aan vele toegangsoplossingen.

Dit keer werd er gebeld met de opvallende wens: “een multifunctionele entree welke zich aan elke situatie kan aanpassen”. Zij lichtten toe dat zij vanuit het oogpunt van een gastvrije uitstraling en temperatuur een toegangsoplossing beoogden die in de warme maanden wijd open kan staan. Voor de koude maanden dient juist het aangename binnenklimaat beschermd te worden tegen kou en tocht, maar tegelijkertijd de open uitstraling en goede doorloop behouden te blijven.

Het resultaat

De keuze was makkelijk en de oplossing kwam in de vorm van de Record K 21, een tweevleugelige tourniquet met geïntegreerde automatische schuifdeuren en twee vitrines. De entree biedt een royale doorgang en is daarmee ideaal voor de hotelbezoekers en hun bagage. Door de tourniquet uit te rusten met een schakelbare aansturing kan de snelheid van de tourniquet gereduceerd worden, waardoor ook mindervaliden en rolstoelgebruikers van een onbelemmerde doorgang profiteren.

De automatische tourniquet kan aan de hand van het bedieningspaneel zo ingesteld worden dat alleen de tourniquetfunctie actief is. Er wordt dan doorgang verleend door middel van de roterende bewegingen van de tourniquet. Deze functie is hiermee ideaal voor de winterperiode. De temperatuur van de ontvangstruimte blijft aangenaam, omdat de tourniquet het binnendringen van tocht, vuil en stof tegenhoudt en levert daarmee ook een aanzienlijke bijdrage aan de energiebesparing. Om voor haar gasten de ideale binnenklimaat te creëren, heeft Mercure gekozen voor de optie met verwarmd luchtgordijn, wat de kou nog beter buitenhoudt. Dit ‘warmtegordijn’, ook wel heater genoemd, is onzichtbaar in de tourniquetkap geïntegreerd. Daarnaast produceert de Record K 21 tourniquet een minimaal geluidsniveau.

In de zomerperiode kan men kiezen voor de schuifdeurfunctie, zodat men ook binnen kan genieten van het weer en een eventueel zomerbriesje. De ‘schuifdeurstand’  is tevens handig voor de doorvoer van objecten van groot formaat en volume. Daarnaast zorgt de brede doorgang ook voor een veilige en snelle vluchtdoorgang. Bij spanningsuitval neemt de deur namelijk automatisch de vluchtpositie in; de deuren schuiven automatisch open, zodat een vluchtroute gegarandeerd is.

Uiteraard is de Record K 21 voorzien van diverse veiligheidssystemen, zoals de actieve infraroodsensoren bij de dagopeningen die de automaat bij benadering activeren. Personen die voor de ingang blijven staan worden ook gedetecteerd, waardoor de veiligheid van de deur optimaal is.  
De beweging van het roterende deurenstel wordt beveiligd door middel van horizontale en verticale veiligheidsstrips. Ook op de twee aanslagzijden van de kuipwand zijn twee veiligheidsstrips gemonteerd. Tevens is de deur voorzien van het buitengewone én gepatenteerde Record “Roll back safety leaf” veiligheidssysteem. Dit systeem stopt het complete roterende deurenstel direct wanneer de veiligheidsvleugel met een minimale tegendruk (ca. 2 kg) ingedrukt wordt. Hierdoor is inklemming onmogelijk!

De deadline van de verbouwing was de dag voor Koningsdag, want de koninklijke stoet kwam tenslotte langs! Onze teams hebben hard doorgewerkt om de verbouwing af te ronden en het hotel werd toepasselijk gedecoreerd voor deze bijzondere dag. Om deze reden waren wij op Koningsdag op locatie om het eindresultaat op beeld vast te leggen en stiekem ook even naar de koninklijke familie te zwaaien…

Mijn team en ik bedanken bij deze alle betrokken partners voor de goede samenwerking en de gedeelde ervaringen. Daarnaast wensen wij Mercure Hotel Tilburg Centrum en al haar gasten een prettig verblijf in dit unieke bouwwerk.

Mocht u meer informatie willen over het tot stand komen van dit unieke project of wilt u juist weten wat wij voor u en uw projecten kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.


Patrick van Zon 

Regio Manager, Record Automatische Deuren B.V.

www.recordbv.nl

 

Automatische Tourniquet met ingebouwde schuifdeuren en geïntegreerd luchtgordijn
Mercure Hotel Tilburg Centrum - Automatische Tourniquet met ingebouwde schuifdeuren en geïntegreerd luchtgordijn

record heeft de beste eigenschappen van haar automatische tourniquets en schuifdeuren versmolten tot een hybride toegangsoplossing. De perfecte entree is gecreëerd: de breed inzetbare record K 21 tourniquet met ingebouwde schuifdeuren! 

Het stijlvolle Mercure Hotel Tilburg Centrum is gelegen in de bruisende Tilburgse binnenstad en kijkt uit op het centrale plein de Heuvel. De... ►Lees verder...

record K 21
record K 21

record K 21 tweevleugelige tourniquet met diverse uitvoeringsmogelijkheden -  De record K 21 is een tweevleugelige tourniquet, ook wel carrouseldeur genoemd, en geeft uw entree een stijlvolle uitstraling.
 

Ga terug
Loading...