nl

Nieuws – 24-3-2017 | Brocacef: Inbraakwerende tourniquet, schuifdeuren & snellooppoorten met toegangsbadge

Een grootschalige verbouwing, een verandering in gebruik van de benedenverdieping en hoe Record met de betrokken partijen tot de juiste toegangsoplossing is gekomen. Brocacef Groep is een cluster van ondernemingen en marktleider op het gebied van de gezondheidszorg. Zij zijn onder andere actief met de innovatieve farmaceutische groothandel Brocacef en de toonaangevende apotheekketen BENU Apotheek.

Brocacef Groep is een cluster van ondernemingen en marktleider op het gebied van de gezondheidszorg. Zij zijn onder andere actief met de innovatieve farmaceutische groothandel Brocacef en de toonaangevende apotheekketen BENU Apotheek.

Het gebouw

Het hoofdkantoor is gevestigd in het complex aan de Straatweg abij Maarssen en kijkt uit op het Amsterdam-Rijnkanaal. Recht tegenover de hoofdingang bevindt zich de receptiebalie en daarachter de frontoffice, ingericht in de vorm van een moderne werklounge. Deze ruimte dient tevens als bedrijfsrestaurant. De personeelsingang staat aan de achterzijde en aangrenzend staan het trappenhuis en de liften voor toegang tot de andere etages.

Het contact

De Vier Projectmanagement en Consultancy (DVPC) uit Woerden heeft in opdracht van Brocacef N.V. de planvorming en het projectmanagement van de renovatie begeleid. Zodoende hebben zij Record in augustus 2015 benaderd voor het meedenken en adviseren over de juiste toegangsoplossingen voor de verschillende entrees tot het gebouw en een soepele begeleiding van bevoegde en onbevoegde personenstromen.

"Er was sprake van een grootschalige verbouwing van het kantoorpand. Daarbij is door de architect voorgesteld om de hoofdentree te verplaatsen naar een andere locatie in het gebouw. Dit bracht met zich mee dat wij de toegangscontrole opnieuw konden inrichten. De wens was een mooie nieuwe hoofdentree met de voorkeur voor een grote tourniquet. Er is bewust gekozen voor een wat bredere en hogere afmeting om de entree wat meer uitstraling te geven. Daarnaast is de receptiebalie bij de entree gehuisvest waardoor ook het verzorgen van een gezonde binnenklimaat een belangrijke rol speelde bij de aanschaf.

Wij hebben een frontoffice gecreëerd waar medewerkers en bezoekers zonder toegangspas kunnen verblijven. Om de backoffice enkel voor bevoegden toegankelijk te maken zochten wij een oplossing waarbij er middels een toegangsbadge een soepele doorgang gerealiseerd kon worden", aldus Willy van Wijngaarden, Manager Facility en Vastgoed bij Brocacef.

Het samenwerkingsverband

Door goed te luisteren naar de wensen van de opdrachtgever en een vakkundige inventarisatie van de situatie én het beoogde doel, hebben wij een compleet voorstel kunnen doen, welke zowel qua uitstraling als functionaliteit feilloos past bij de inrichting en gebruik van de diverse ruimten. Dit voorstel werd positief beoordeeld door zowel DVPC als Brocacef.

Op verzoek van de Manager Facility en Vastgoed werden er referentiebezoeken gepland op locaties waar Record eerder gelijkwaardige oplossingen heeft  geleverd. Nadat zij de toegangsoplossingen op locatie en in functie heeft gezien, waarbij ook de gebruikers naar hun ervaringen is gevraagd, kreeg zij 100% vertrouwen in het voorstel en in Record als partner in toegangsoplossingen.

"Wij hebben meerdere gesprekken gevoerd en onze wensen uiteengezet. Daarop is een mooi passend voorstel gekomen en dientengevolge de opdracht aan Record gegund", is de conclusie van Van Wijngaarden.

Na de opdrachtverstrekking is er een vaste en op elkaar ingespeelde team opgesteld die in samenwerking met DVPC, de architect en de aannemer verantwoordelijk is geweest voor de totale uitvoering. Deze werkstructuur, de daarbij behorende korte lijnen, de doeltreffende planning en het snelle schakelen zorgen voor een effectieve en fijne samenwerking.

Het resultaat

Voor de hoofdentree is gekozen voor de Record K41, een viervleugelige volautomatische tourniquet. Deze inbraakwerende carrouseldeur is uitgevoerd in weerstandklasse 3 (WK3). De combinatie van de keuzes voor type, formaat en materiaal geeft de hoofdentree de uitstraling en gebruiksvriendelijkheid die je mag verwachten van een modern kantoorgebouw als dat van Brocacef. Het plafond van de tourniquet is bovendien voorzien van sfeervolle ledverlichting. De geïnstalleerde tourniquet voldoet, door zijn ontwerp en de implementatie van meerdere veiligheidsmaatregelen zoals sensoren en hielbescherming, aan de NEN-EN 16005 norm.

De oplossing voor de scheiding van de verschillende ruimten met ongelijksoortige toegangsniveaus is gerealiseerd in de vorm van twee snellooppoorten en een bredere toegang voor mindervaliden en/of goederenlevering. In de centrale hal komen deze stijlvol vormgegeven toegangspoorten, voorzien van transparante glazen afscheidingen, optimaal tot hun recht. Met behoud van een hoge doorstroomcapaciteit, dragen zij zorg voor een passende scheiding tussen bevoegde en onbevoegde personenstromen in het kantoorgebouw.

Om de transformatie van de deze verdieping compleet te maken is er voor gekozen om ook de personeelsingang, die zich aan de achterzijde van het pand bevindt, te renoveren.  Hiervoor zijn inbraakwerende schuifdeuren geïnstalleerd, uitgevoerd in weerstandklasse 2  (WK2). Deze dubbele automatische schuifdeuren zijn een gecertificeerd inbraakwerend toegangssysteem. De twee zijlichten en schuifdeuren, zijn opgeleverd conform NEN 5096 en ENV 1627.  Vanaf de buitenzijde kan het personeel zich middels het tagsysteem makkelijk toegang verschaffen tot het pand.

"De tourniquet bevalt zeer goed en heeft gezorgd voor de uitstraling die wij beoogd hebben. De poortjes werken goed en zijn gebruikersvriendelijk", is de ervaring van Van Wijngaarden.

Mijn team en ik bedanken bij deze alle betrokken partners voor de goede samenwerking, de positieve terugkoppelingen en de gedeelde ervaringen. 

Mocht u meer informatie willen over het tot stand komen van dit unieke project of wilt u juist weten wat wij voor u en uw projecten kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Ga terug
Loading...