nl

Nieuws – 23-3-2017 | Fysio Fitness Visscher, transparante schuifdeuren als entree

Lees hier het verhaal over een unieke sportboerderij te Groenekan (Utrecht) en de daarvoor gecreëerde maatwerktoegangsoplossing. Een toegangsoplossing waarbij niet alleen is gedacht aan de optimalisatie van de doorgang van personen, maar ook aan zaken als lichtinval, gebruiksveiligheid, tocht en meer…

Het gebouw

Fysio Fitness Visscher is een bijzondere fysiotherapiepraktijk en fitnesscentrum waarin het streven naar een gezond lichaam centraal staat. Fysio Fitness Visscher helpt haar leden om verantwoord te bewegen met de hulp van persoonlijke begeleiding door gespecialiseerde fysiotherapeuten en deskundige fitnessinstructeurs.

De vestiging in Groenekan is gelegen in een speciaal verbouwde boerderij, voorzien van een groot aantal cardio- en krachtapparaten. Ook buiten zijn er sportfaciliteiten in de vorm van een speciaal daarvoor gebouwd bootcampterrein.

Het contact

Enkele collega’s van Record sporten al jaren naar volle tevredenheid in dit unieke centrum. Het viel niet alleen hen, maar wel hen in het bijzonder, op dat de in- en uitgang van het pand niet optimaal waren ingericht. Vooral tijdens de spitsuren stond je nog wel eens te wachten om door de deuren te komen. De handmatige draaideuren waren onhandig in de bediening, vooral in combinatie met slecht weer of de meegenomen sporttassen. De minder mobiele leden hadden evident meer last van de zware deuren. De tochtwerking hielp hierin ook niet mee en er klapte nog wel eens een deur hard dicht. De werknemers schoten uiteraard altijd te hulp om hun leden te assisteren bij het betreden en verlaten van het pand.

Het samenwerkingsverband

Als regionaal ondernemers help je elkaar graag, dus al snel werd er naar een passende oplossing toegewerkt. Het resultaat mag er zijn!

Het resultaat

De oplossing kwam in een volledige glazen pui met ranke aluminium profielen en ruimte besparende en geruisloze schuifdeuren. Door deze materiaalkeuze is er veel meer lichtval wat zorgt voor een open uitstraling en een mooie natuurlijk verlichte lounge. Middels de robuuste, waterdichte en verlichte aanraakschakelaars kan men nu moeiteloos naar binnen en naar buiten. De brede schuifdeuren maken de entree tevens rolstoeltoegankelijk.

De gebruikte sensoren dragen zorg voor een veilige doorgang en uiteraard is dit schuifdeursysteem opgeleverd volgens de EN 16005 norm. Deze actuele norm (april 2013) is bepalend voor de veiligheid van personen bij het gebruik van automatische deuren voor toegang van personen, in vluchtroutes en voor automatische brand- en rookwerende deuren.

Door de keuze voor deze moderne entree behoudt de unieke ‘sportboerderij’ haar charme en historische bouwstijl en zijn de tijden van de dichtklappende deuren en opstoppingen voorbij. De eigenaren en het hele team van Fysio Fitness Visscher geloven in gezonde groei en progressie. Dit geldt niet alleen voor hun leden, maar ook voor dit bijzondere gebouw zelf.

Wij bedanken bij deze de eigenaren voor de goede samenwerking en de gedeelde ervaringen. Daarnaast wensen wij Fysio Fitness Visscher en al haar leden veel gezonde progressie in dit unieke bouwwerk.

Mocht u meer informatie willen over het tot stand komen van dit unieke project of wilt u juist weten wat wij voor u en uw projecten kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Ga terug
Loading...