nl

Nieuws – 23-1-2017 | Hotel Nassau Breda, Transparante entree & brandwerende schuifdeuren

Record Benelux is in 2015 benaderd voor advies en om vakkundig invulling te geven aan een bijzonder project voor Hotel Nassau Breda. Voor zowel de entree als de doorgang naar de keuken zocht men een maatwerkoplossing waarbij men de unieke inrichting van dit historische, maar tegelijkertijd ook moderne pand in acht nam. Vol trots presenteren wij u het eindresultaat. 

Het Gebouw

Hotel Nassau Breda is een unieke belevenis op historische katholieke bodem waar vroeger sober geleefd werd. Bouwbedrijf Holding van de Ven Veghel BV, tevens pandeigenaar van dit bijzondere gebouw, heeft de renovatie en ombouw naar het luxueuze hotel verzorgd. De sobere gotische architectuur, de strakke inrichting, de moderne accenten en de geboden luxueuze services en faciliteiten resulteren in een ruimte rijk aan contrasten met een unieke ambiance. 

Dit bouwwerk, gelegen in één van de oudste straten van Breda, is van oorsprong een uitgebreid complex van diverse rijksmonumenten, waaronder historische gebouwen en een neogotische kapel.

Restaurant Liefdegesticht is een verlengde van het hotel en gebouwd tegen het voormalige klooster. Hier stelt iedereen alles in het werk om haar gasten een perfect gerecht en een unieke beleving te bieden. Eenvoudige gerechten met een rijke smaak staan centraal; geheel in de sfeer van de rooms-katholieke nonnen die hier vroeger leefden.

Het Contact

Het eerste contact vond al in de oriëntatiefase plaats. Record werd voor dit bijzondere project gevraagd voor advies en het gezamenlijk toewerken naar een passende entree. Daarnaast werd er naar een oplossing gezocht voor de doorgang tussen restaurant en keuken die tevens als brandcompartimentgrens dient te fungeren.

Door de rijke historie van het gebouw en de duidelijke visie en eigen design van Hotel Nassau Breda was het van groot belang om met respect voor de bouwstijl en inrichting de juiste toegangsoplossing te ontwikkelen. Een oplossing die niet alleen in het totale plaatje past, maar deze verrijkt.

In dit stadium is het cruciaal om de situatie correct in kaart te brengen. Wij vinden het belangrijk dat onze teams vooral nu kritisch zijn en de juiste vragen stellen. Wij geloven dat professioneel adviseren en plannen alleen mogelijk is wanneer er verstandig - met oprechte aandacht voor onze relaties en passie voor het werk - wordt geïnventariseerd.

Een van de elementaire zaken voor een correcte inventarisatie is het ter plaatste opnemen van de situatie. Bovendien is dit bevorderlijk voor het creatieve proces wat ons denken in mogelijkheden versterkt.

Het Samenwerkingsverband

Voortbouwend op het ingezette proces van oplossingsgericht en creativiteit denken, hebben wij de heren Lukas Ruijs, eigenaar van C5 Architecten en glasspecialist Stan Schellekens, eigenaar van Overveld Glas BV, uitgenodigd in onze showroom in Oosterhout. De techniek, de materialen, het ontwerp en de functionaliteiten werden gedemonstreerd en de mogelijkheden besproken. Zo zijn we de weg ingeslagen naar een gezamenlijk einddoel.

Zoals bij elk project werd aan het begin van dit traject een vast team opgesteld die middels het ‘Total Concept Selling’ te werk is gegaan. Aan de hand van dit concept adviseren wij onze relaties om tot een optimale oplossing te komen, waarbij vanaf het adviestraject tot en met de aftersales voortdurend ‘oplossingen’ worden gepresenteerd, ongeacht het moment waarop het contact met de klant ontstaat. Dit vormt de basis voor de jarenlange samenwerking met onze relaties.

Onze partners waarderen de inzet van deze kleine teams en beoordelen de communicatie als helder, de samenwerking als persoonlijk en het algemeen handelen als snel en professioneel. 

Het Resultaat

Dit alles heeft geresulteerd in een unieke oplossing die het ontwerp van dit gebouw eer aan doet. De volglazen pui houdt de bestaande monumentale entree transparant en uitnodigend. De glazen schuifdeuren maken onderdeel uit van een subtiele en eigentijdse glazen toevoeging tegen de buitengevel aan. De schuifdeurautomaat is onopvallend weggewerkt in een minimalistische metalen constructie. Achter de prachtige monumentale houten draaideuren volgt een tweede volglazen automatisch schuifdeursysteem. Hiermee blijft niet alleen de beoogde open uitstraling behouden, maar wordt tevens de klimaatbeheersing van het gebouw vergemakkelijkt.

De keuken bevindt zich logischerwijs binnen een brandcompartiment en de automatische schuifdeuren naar de keuken bevinden zich op de brandcompartimentgrens. In het geval van een activering van het brandalarm, sluiten deze deuren automatisch. De in de keuken aanwezige personen kunnen de ruimte verlaten door de deuren handmatig te openen. Na een handmatige opening sluiten de deuren zich na 10 seconden. De brandwerende schuifdeuren zijn voorzien van een labyrintprofiel met inwendige labyrintstrips die vanaf een temperatuur van rond de 160 graden Celsius dichtschuimen, waardoor de deuren zich klem zetten in de dagmaat. Vanaf dit moment wordt er geen lucht meer doorgelaten en zijn de deuren minimaal 60 minuten brandvertragend.

Om bij te dragen aan de unieke belevenis hebben wij voor de doorgang naar de keuken gekozen voor een vrijwel volledig glazen automatische schuifdeur. Hierdoor kunnen de gasten zien hoe de gerechten worden bereid waardoor de twee ruimten worden samengebracht. Daarbij is gekozen voor een strakke afwerking en slimme sensoren wat bijdraagt aan de hygiëne.

Hotel Nassau Breda en restaurant Liefdegesticht zijn niet alleen een unieke locatie geworden, maar ook een project waar wij bijzonder trots op zijn. Door niet alledaagse oplossingen toe te passen en een goed contact met alle betrokken partijen is dit met recht een aanwinst voor zowel Breda als Record Benelux.

Alles bij elkaar verdient het om dit prachtige project te bezoeken en te proeven van al deze elementen!

Mijn team en ik bedanken bij deze alle betrokken partners voor de goede samenwerking en de gedeelde ervaringen. Daarnaast wensen wij Hotel Nassau Breda en al haar gasten een prettig verblijf in dit unieke bouwwerk.

Mocht u meer informatie willen over het tot stand komen van dit unieke project of wilt u juist weten wat wij voor u en uw projecten kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.


Patrick van Zon 

Regio Manager, Record Automatische Deuren B.V.

www.recordbv.nl

 

Deel dit bericht!

 

Ga terug
Loading...