record automatische Türsysteme nl

Nieuws – 15-5-2019 | Stormvaste automatische deuren / tochtsluis voor bedrijfspand direct aan het strand

De IJB Groep heeft inmiddels al geruime tijd intrek genomen in het nieuwe hoofdkantoor direct aan het IJsselmeer. De prachtige ligging aan het IJsselmeer is voor de medewerkers een bron van inspiratie. Ook refereert de locatie aan de herkomst van de IJB Groep, met de IJ van IJB die voor IJsselmeer staat. Uiteraard spelen logistieke voordelen eveneens een grote rol: productie en hoofdkantoor zijn nu gevestigd op 1 locatie.

De algemeen directeur van IJB is trots op gepaste Lemster wijze: “We hebben geen lint doorgeknipt, er knalden geen champagnekurken, we zijn gewoon gaan zitten aan onze nieuwe werkplekken en hebben genoten van het uitzicht. Het nieuwe kantoorpand is ons op het lijf geschreven, dat is feestelijk genoeg.”

Naast de architectuur was Wijbenga binnen dit traject ook de verantwoordelijke voor het interieur. Het uitgedachte concept van het exterieur vertaalt zich aan de binnenkant in stoer en robuust. Zo is er gekozen voor natuurlijke materialen en kleuren. Zo is het product ‘beton’ waar dit bedrijf om draait veel gebruikt in de afwerking van het ontwerp en omdat alle ruimtes dezelfde gedachte hebben beleef je de totale feeling.

Tineke Wijbenga, eigenaresse van Wijbenga | Tromp architecten en adviseurs, onderbouwt haar keuze voor de entree als volgt:

Op de fraaie locatie aan het strand van Lemmer hebben wij voor de IJB Groep het bestaande casco als basis genomen voor het nieuwe hoofdkantoor. Het casco (bestaande uit kelder, begane grond, en eerste verdieping) vormde de ‘romp’ van het gebouw. De entree, directiekamers en vergaderruimte zijn zo ontworpen dat zij een ‘uitstekend’ geheel vormen en zijn daarmee de eyecatcher van dit project. Het geheel heeft een zeer open en transparante uitstraling, immers het uitzicht op het IJsselmeer is prachtig! Voor de entreedeuren / tochtportaal hebben we, in lijn met de vormgeving, gekozen voor de automatische schuifpuien van Record. Deze passen met hun ranke vormgeving in het beoogde beeld, maar staan bovenal garant voor een betrouwbare kwaliteit. Dat is gezien de locatie, waar weersinvloeden zoals harde wind en opstuivend zand een behoorlijke impact kunnen hebben, erg belangrijk. De schuifdeuren zijn goed te reinigen en mede hierdoor praktisch in onderhoud, waardoor het representatieve karakter gewaarborgd is, voor nu en in de toekomst!

Selectiecriteria:

  • Fraaie profielen voor schuifdeuren passen in strakke detaillering.
  • Kwaliteit en gecertificeerd, weerstandsklasse 2 (SKG WK2), stormvaste uitvoering.
  • Goed reinigbare vloerrail.
  • Positieve ervaring bij toepassing andere projecten.

 

 

Tineke Wijbenga

Owner Wijbenga | Tromp architecten en adviseurs | Projectmanagement|-ontwikkeling | hospitality design - interieur

 

 

Wijbenga | Tromp architecten en adviseurs leveren een hoge kwaliteit door hun compleetheid en specialismen op diverse gebieden. Dit op basis van betrouwbaarheid, kwaliteit, creativiteit en flexibiliteit.

www.wijbengagroep.nl

Ga terug
Loading...