nl

Nieuws – 29-8-2017 | Een automatische vouwdeur - dé ideale oplossing voor smalle doorgangen en entrees!

De Record FTA-20 automatische vouwdeur verschaft met zijn twee deurvleugels, die zich in één richting open- en dichtvouwen, de maximale openingsbreedte. Dit bleek de ideale toegangsoplossing te zijn voor de smalle doorgang tussen keuken en restaurant van Visrestaurant Johannes Kok (Harderwijk).

Het gebouw

Al ruim 100 jaar is restaurant Johannes Kok dé plek voor de lekkerste vis in Harderwijk. In het begin van de 20ste eeuw heeft er korte tijd een garnalenpellerij en bokking (gerookte haring) op deze plek gezeten. Tot de eerste Kok in de jaren twintig van de vorige eeuw het pand kocht en er een palingrokerij van maakte. Paling roken zit dus in hun bloed en is niet voor niets één van de specialiteiten.

Op 5 mei 2015 brandde helaas het restaurant af en waren ze alles kwijt. De Koks gaven echter niet op en hebben keihard gewerkt om de zaak weer op te bouwen. Op 9 juni was de heropening en sindsdien serveren ze weer als vanouds hun heerlijke (vis)gerechten.

Het contact

De Koks zochten een passende oplossing voor de doorgang tussen restaurant en keuken. De doorgangsbreedte en ruimte op deze locatie zijn beperkt, waardoor de toepassing van een draai- of schuifdeur niet de optimale oplossing zou zijn.

Daarnaast was het onpraktisch om de deuren middels sensoren automatisch te laten openen, daar de doorgang enkel voor personeel bedoeld is.

Het personeel, onder andere verantwoordelijk voor de bediening van de klanten en het afruimen van de tafels, loopt in en uit, hun handen volgeladen met dienbladen. Voor het openen van de deur is een hand- of een elleboogschakelaar daarom niet de oplossing. Zij onderstreepten om dezelfde reden ook de noodzaak voor een maximaal behoud van de doorgangsbreedte. 

Het samenwerkingsverband

Record besteedt altijd extra aandacht aan de inventarisatie. De juiste informatie krijg je alleen wanneer je oprechte interesse toont in de klant en doorvraagt om het totaalbeeld van de situatie te verkrijgen. Wij geloven dat wij alleen dan in staat zijn om de juiste stappen te ondernemen, een goed advies uit te kunnen brengen en tot een perfecte oplossing te komen.

Uiteraard draagt ook de ervaring in de branche hier aan bij. Het door en door kennen van de verschillende toegangsoplossingen en toepassingsmogelijkheden is een vanzelfsprekendheid binnen Record, alsmede het weten wat nodig is voor een goede werking van een toegangsoplossing. Bij een opname op locatie houdt Record dan ook rekening met alle factoren die van invloed kunnen zijn op de werking. Daarbij worden het beoogde doel en het gebruikersgemak van de toegangsoplossing niet uit het oog verloren.

Het resultaat

De oplossing kwam in de vorm van een enkele automatische vouwdeur i.c.m. een schopschakelaar.

 

Wilt u rondkijken in onze 360º foto's? Klik dan op de vierkant voor de volledige schermweergave, klik vervolgens met uw muis op de foto en sleep deze in de richting die u wilt bekijken. Kijkt u op uw telefoon of tablet? Sleep dan met uw vinger in de afbeelding of klik op het kompas en beweeg uw telefoon in een willekeurige richting...

Doordat de twee deurvleugels volledig invouwen heeft Record de maximale doorgangsbreedte weten te behouden. Het personeel kan makkelijk met de dienbladen in en uit lopen.

Daarbij kan de vouwdeur zonder gebruik van de handen op een gemakkelijke wijze door het personeel geopend worden. Er zijn namelijk schopschakelaars op enkelhoogte gemonteerd. Door een kleine tik met de voeten tegen de schopschakelaar opent het personeel hiermee de vouwdeur.

Dit openen zonder handcontact draagt overigens ook bij aan de hygiëne en zo ook de bewust gekozen vlakke afwerking van de deurpanelen. Bij de periodieke schoonmaak zijn deze hierdoor makkelijk af te nemen.

 

De deurpanelen aan de restaurantzijde zijn overigens voorzien van een bestickering, die past bij het interieur en de houten deurlijsten.

De slimme sensoren dragen zorg aan een veilige doorgang en voorkomen dat de deur sluit terwijl er zich nog personen in de deuropening begeven; het zogeheten beknellingsgevaar. Dat scheelt in servies, alhoewel men wel weer beweert dat scherven geluk brengen…

Bij deze bedanken wij de familie Kok voor hun keuze voor Record, de goede samenwerking en de smakelijke vis! 

Mocht u meer informatie willen over het tot stand komen van dit unieke project of wilt u juist weten wat wij voor u en uw projecten kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Ga terug
Loading...