record automatische Türsysteme nl

Toepassingen van geluidsisolerende deuren

Om geluidsoverlast en stress te voorkomen worden er door bedrijven en instellingen hoge eisen gesteld aan de geluidsisolatie ter bescherming van mens en milieu. Voor de isolatie van geluidsoverlast gevende ruimten geldt dat de toegangen de zwakste schakel zijn. De keus voor een goed geluidsisolerende deur is daarom van groot belang.

Geluiddempende deuren worden onder andere toegepast in theaters, schouwburgen, kantoren, conferentieruimten, culturele centra, discotheken, poppodia, opname-, TV- en radiostudio’s, maar ook in testruimtes, technische ruimten (omkastingen), medische centra en industrieën waar geluid een belangrijke of storende factor kan zijn.

Deuren met een hoge dempingswaarde

Hoewel geluidsisolerende deuren kunnen verschillen qua ontwerp, formaat en dikte is de basis van de deuren veelal hetzelfde. De buitenzijden bestaan onder andere uit (voor)verzinkt staal, roestvast staal of aluminium. De binnenzijde bestaat uit isolatiemateriaal, zoals steenwol of glaswol (eventueel met een ontdreunings- en/of gipsplaat). De gebruikte materialen hebben speciaal geluidsisolerende, geluidsabsorberende en trillingsisolerende eigenschappen. Verder worden de deuren voorzien van een extra isolerende rubberen afdichting rondom de deuren, zodat deze geheel afsluit.

Record biedt hoogwaardige geluidsisolerende deuren met een hoog dempingswaarde die zowel als buiten- en binnendeuren kunnen worden toegepast. 

De Record THERMCORD+ is beschikbaar in diverse uitvoeren met een geluidwerende waarden tot maar liefst 31 dB.

De geluiddempende deur Record K1 dB is gebaseerd op de handmatige K1 of de automatisch K1-A  deur van de Record CLEAN serie. De uitvoering is verkrijgbaar met een Rw-waarde van 34 dB, 37 dB, 39 dB en 42 dB. De deuren worden getest volgens ISO 10140-1:2010.

 

Verwante producten

Geluidwerende schuifdeuren

Warmte-isolerende automatische schuifdeur met actieve afdichtingen – Terwijl daken, muren en ramen al decennia lang worden voorzien van isolatiemateriaal, vindt bij automatische schuifdeuren in gesloten toestand nog steeds een warmte uitwisseling plaats tussen de binnen- en buitenzijde van het gebouw. Zelfs bij toepassing van isolatieglas.

Record CLEAN K1-A dB

Automatische geluidswerende deur - De deurkern van onze Record CLEAN K1-A-dB is geluidsabsorberend en omringd door rubberen afdichtingen. Dit product is beschikbaar in geluidsdichtheid van 34 dB, 37 dB en 42 dB. De oppervlakte kan ontworpen worden van hoogwaardig staal of vrij ontwerpbaar HPL. Een combinatie van beide materialen is ook mogelijk.

Record CLEAN T2-A

De Record CLEAN T2-A telescopische schuifdeuraandrijving voor cleanroom toepassingen – Met de Record CLEAN wordt een modelserie van automatische deuren aangeduid welke ingezet worden in situaties waar specifieke eigenschappen vereist zijn. Denk hierbij aan vrijwel alle behoeften in ziekenhuizen, artsenpraktijken en andere inrichtingen met strenge hygiënevereisten. 

Record CLEAN D1-A ST

Automatische draaideur in stalen afwerking - Bij het CLEAN draaideursysteem DST bestaat het deurblad evenals alle zichtbare delen uit roestvrij of gegalvaniseerd staal.

Alle Record producten

Klik hier om direct door te gaan naar alle Record producten.